A devenit model de succes, desi medicii nu i-au dat nicio sansa la nastere. Fata cu sindromul Down care a uimit lumea

/ / Modificat: 2022-06-03
A devenit model de succes, desi medicii nu i-au dat nicio sansa la nastere. Fata cu sindromul Down care a uimit lumea

O fata de 15 ani din Colorado a reusit sa devina model de succes, in ciuda faptului ca s-a nascut cu sindromul Down. Adolescenta a avut contracte cu mai multe brand-uri cunoscute, a aparut in reviste si la emisiuni celebre din SUA, in reclame si chiar intr-un serial si duce o viata normala, avand chiar si un pireten. Dincolo de cariera in modelling, fata tine discursuri in scoli si ii invata pe copii cum sa interactioneze cu persoanele care au sindromul Down, iar povestea ei a uimit pe toata lumea.

Kenndedy Garcia s-a nascut, in urma cu 15 ani, la un spital din Colorado. Mama ei, care avea 40 de ani in momentul in care a adus-o pe lume a primit numai pronosticuri pesimiste din partea medicilor, care nu ii dadeau fetitei nicio sansa la o viata normala. Mai mult decat atat, chiar au existat „binevoitori” care ar fi indemnat-o pe proaspata mama sa o dea spre adoptie pe fetita. Femeia s-a ambitionat sa le dovedeasca tuturor ca gresesc si ca fiica ei poate duce o viata normala, in ciuda bolii genetice cu care s-a nascut si a crescut-o pe Kennedy cum a stiut ea mai bine. Ajunsa la varsta adolescentei, fata este model si are deja un portofoliu amplu peste Ocean, iar de curand a simtit si primii fiori ai dragostei si si-a facut un prieten.

Cuvintele care i-au dat speranta mamei

Mama adolescentei a povestit, intr-un interviu pentru publicatia Metro, ca medicii care au asistat-o la nastere au fost extrem de dispretuitori si nu au incurajat-o deloc cu privire la faptul ca fata ar putea avea o viata normala. O licarire de speranta a venit insa a doua zi dupa nastere, din partea unei moase din spital. Aceasta i-a spus femeii ca micuta este foarte frumoasa si ca si ea, la randul sau, are o fata adolescenta cu sindromul Down.

Kennedy a crescut, insa nu a fost usor pentru parintii ei. Fata a avut cateva probleme serioase de sanatate, s-a luptat cu leucemia si a suferit o interventie chirurgicala complexa la coloana, pentru a corecta o afectiune care ar fi putut sa o lase paralizata.

Dupa ce si-a revenit, fata a vrut sa ia lectii de dans, iar mama ei s-a conformat. Pe parcurs si-a descoperit si pasiunea pentru modelling si pentru actorie si a semnat contracte cu agentii cunoscute din SUA. Acum merge la auditii in New York si LA, are joburi de model si face figuratie in emisiuni TV, iar recent a aparut intr-o reclama. Adolescenta a bifat si o aparitie in serialul de succes „This Is Us”.

Fata duce o viata aboslut normala, se intelege foarte bine cu fratii ei si are un grup unit de prieteni. Adolescenta s-a si indragostit si are o relatie cu un baiat cu cativa ani mai mare decat ea. Si el are aceeasi afectiune genetica.

Kennedy este activa si pe retelele sociale, la fel ca orice adolescenta de varsta ei, si mama sa o ajuta sa isi administreze conturile de Instagram si de TikTok, acolo unde a adunat comunitati mari de oameni care o sustin si o incurajeaza pentru talentul si ambitia de care da dovada, in ciuda faptului ca are o boala genetica. Adolescenta face si campanii de constientizare, merge in scoli si vorbeste in fata copiilor despre persoanele cu sindromul Down, ajutandu-i pe acestia sa ii inteleaga mai bine, sa stie sa interactioneze cu ei si sa nu ii excluda social atunci cand ii intalnesc.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre