Copiii crescuti de mass-media


Nasterea in direct si mediatizarea excesiva a primelor zile de viata ale micutei Irina Columbeanu aduc in prim-plan o problema controversata. Cum va arata viitorul copiilor care sunt supraexpusi mediatic?

Copiii de prima pagina

In niciun moment de la nasterea micutei, parintii nu au fost incomodati de prezenta masiva a reprezentantilor presei. Copilaria micutei Irina Columbeanu va fi probabil marcata de curiozitatea jurnalistilor, alimentata de un public care isi doreste sa vada cum traieste o familie care face parte dintr-o alta categorie sociala.

Fiica sotilor Columbeanu nu este singurul copil supramediatizat de presa din Romania. In urma cu doi ani, fiica Adrianei Iliescu, femeia care a nascut la 67 de ani, a aparut si ea pe prima pagina a ziarelor inca din momentul nasterii.Printre cele mai cunoscute cazuri de copiii supraexpusi se numara si micuta cuplului Consuelo si Adrian Mutu, cea a Amaliei si a lui Ilie Nastase si, nu in ultimul rand, Cleopatra Stratan, care a fost transformata in vedeta pop inca din copilarie.

Ce inseamna insa pentru acesti copii desele aparitii la televizor si in reviste si ce efecte vor avea acestea asupra viitorului lor?

Psihoterapeutul Cristiana Levitchi si psihologul Bogdan Lucaciu incearca sa explice fenomenul si sa contureze care ar putea fi consecintele acestei supraexpuneri mediatice a copiilor deveniti, sub influenta parintilor, persoane publice.

Sursa: Evenimentul zilei

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul