Zi libera pentru elevi si profesori la nici macar o luna de la inceperea scolii

/ / Modificat: 2023-10-01
Zi libera pentru elevi si profesori la nici macar o luna de la inceperea scolii

In prima luna de cand a inceput anul scolar, elevii, prescolarii si cadrele didactice au parte deja de prima zi libera. Aceasta este prevazuta in structura anului scolar si se vor bucura de ea elevii de la toate ciclurile de invatamant.

Ziua in care elevii vor sta acasa este 5 octombrie si pica intr-o joi. Cu aceasta ocazie se sarbatoreste Ziua Educatiei, care este o traditie si la nivel international. Infiintata in urma cu aproape 30 de ani si cunoscuta drept Ziua Mondiala a Profesorului, aceasta zi a inceput sa fie sarbatorita si la noi.

La o luna dupa Ziua Educatiei, elevii vor avea parte si de prima vacanta din acest an scolar. Cursurile au inceput pe data de 11 septembrie, iar primul modul de invatare are o durata de 7 saptamani, dupa care urmeaza o saptamana de vacanta. Mai exact, in perioada 28 octombrie - 5 noiembrie, elevii romani vor avea prima vacanta din acest an scolar.

La finalul lunii noiembrie, elevii si prescolarii vor avea parte de o mini-vacanta de 4 zile. 30 noiembrie (Sfantul Andrei) si 1 decembrie (Ziua Nationala) pica in zile de joi si, respectiv, vineri. Acest lucru inseamna ca elevii si bugetarii se vor putea bucura de 4 zile libere in total, cu tot cu weekend.

Al doilea modul de invatare se incheie pe data de 22 decembrie, cand elevii romani vor intra in vacanta de iarna. Aceasta dureaza doua saptamani, iar cei mici se vor intoarce in banci pe 8 ianuarie.

Anul scolar 2023-2024 are in total o durata de 36 de saptamani, exceptie facand anii terminali. Elevii care sunt in clasa a VIII-a, a XII-a sau a XIII-a seral iau vacanta cu o saptamana, respectiv cu doua saptamani mai devreme, pentru a avea timp sa se pregateasca pentru examenele finale.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zi libera

Articole recomandate

Citeste si despre