Vicepremierul Raluca Turcan, anunt important despre redeschiderea scolilor

/ / Modificat: 2020-06-25
Vicepremierul Raluca Turcan, anunt important despre redeschiderea scolilor

Vicepremierul Raluca Turcan anunta ca a format un grup de lucru interministerial la guvern, pentru a discuta despre redeschiderea scolilor si universitstilor in siguranta din septembrie, in contextul pandemiei de coronavirus.

Regulile vor fi discutate cu ministrul Educatiei, Monica Anisie, si ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, iar in urmatoarele doua saptamani, urmeaza alte intalniri de lucru.

Grup de lucru interministerial pentru redeschiderea scolilor in siguranta din septembrie!

"La nivelul Guvernului am constituit un grup de lucru pentru a pregati scolile si universitatile in vederea inceperii activitatilor educationale din toamna. Pentru a aduce elevii, studentii si profesorii in siguranta in salile de cursuri si camine este nevoie de un efort comun, al mai multor ministere si institutii ale statului. Ele vor lucra la un plan de redeschidere predictibil si care sa ofere raspunsuri la posibilele scenarii de evolutie a virusului COVID-19. La discutii a fost invitata sa participe si doamna consilier prezidential, Ligia Deca.

Alaturi de ministrul educatiei, Monica Anisie, si ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, vom lucra la un ghid de norme si reguli adaptate la contextul scolilor. impreuna cu ministerul dezvoltarii si al finantelor, dar si cu sprijinul ministrului fondurilor europene, Marcel Bolos, vom ajuta autoritatile locale sa identifice potentialele probleme din scoli si le vom sprijini din punct de vedere financiar si tehnic sa pregateasca unitatile de invatamant pentru inceperea anului scolar. Ministerul Educatiei a alocat deja bani pentru imbunatatirea conditiilor de igiena in scoli, constructia de grupuri sanitare noi in peste 370 de scoli, au inceput licitatiile pentru tablete si s-au incheiat parteneriate pentru folosirea platformelor de predare/invatare online.

Avem sustinerea presedintelui comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, dl. Sorin Campeanu si sprijinul ministerului justitiei pentru a pregati si cadrul legislativ necesar, astfel incat, sa avem legi stabile, predictibile, in avantajul sistemului educational ca intreg. Alaturi de aparatul de lucru din Guvern si ministere, vom demara in urmatoarele doua saptamani alte trei intalniri de lucru cu:

  • (1) asociatii ale comunitatilor locale;
  • (2) societatea civila;
  • (3) expertii din cadrul ministerelor implicate.

E nevoie de o evaluare foarte clara a situatiei din fiecare scoala si, impreuna, sa gasim cele mai bune solutii pentru fiecare comunitate educationala. Vom fi intr-un dialog constant cu toti actorii din sistem pentru a sustine dreptul copiilor la o educatie de calitate," a scris vicepremierul Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Taguri Raluca turcan Redeschidere scoli Reguli

Articole recomandate

Citeste si despre