Vesti proaste pentru elevii romani. Ce se intampla cu una dintre cele mai importante vacante

/ / Modificat: 2023-02-02
Vesti proaste pentru elevii romani. Ce se intampla cu una dintre cele mai importante vacante

Ministerul Educatiei a elaborat o prima varianta de program pentru anul scolar 2023-2024, iar aceasta vine cu o schimbare majora. Pentru prima data, in program nu se regaste vacanta de Paste. Chiar daca nu este varianta finala a structurii anului scolar, multi parinti, profesori si elevi s-au intrebat ce se va intampla cu vacanta de primavara de anul viitor.

Anul scolar 2023-2024 va fi al doilea organizat in cinci module de invatare, in loc de doua semestre. Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica structura anului scolar urmator, iar vacanta de Paste nu se regaseste in varianta aceasta de program. In 2024, Pastele Ortodox pica pe data de 5 mai, iar cel Catolic pe 31 martie. Vacanta care desparte modulul patru de modululul cinci de invatare nu este in preajma niciuneia dintre aceste date. Mai precis, vacanta de primavara este programata intre 13 si 21 aprilie, cu doua saptamani inaintea Pastelui Ortodox.

Elevii romani vor incepe cursurile pe 11 septembrie 2023, iar anul scolar va avea o durata de 36 de saptamani. Exceptie fac elevii din anii terminali, adica cei de clasa a VIII-a si cei de clasa a XII-a, care vor termina cursurile cu doua saptamani mai devreme, pentru a avea timp sa pregateasca examenele finale.

Programul propus de Ministerul Educatiei este in dezbatere publica pana pe data de 10 februarie, timp in care cei care elaboreaza programul mai pot sa faca modificari.

Anul scolar in curs a fost primul organizat sub forma de module de invatare, cu o singura medie generala incheiata la sfarsitul anului. In prezent este in desfasurare cel de-al treilea modul de invatare, care a inceput pe 9 ianuarie, dupa vacanta de iarna, si se va incheia in luna februarie, cand elevii vor avea o vacanta mobila. Inspectoratele scolare au decis, la inceputului anului scolar, in care saptamana din luna februarie le vor da vacanta elevilor din judet, iar majoritatea au optat pentru ultima saptamana din luna.

Dupa vacanta mobila, urmeaza un nou modul de invatare, care se va incheia inainte de Paste. Cu ocazia acestei sarbatori, elevii vor avea vacanta de pe 7 pana pe 18 aprilie. Al cincilea modul de invatare incepe dupa vacanta de Paste si se incheie pe 16 iunie, cand elevii intra in vacanta de vara.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cursuri elevi Vacanta copii Paste copii

Articole recomandate

Citeste si despre