Vesti bune! Cresc bursele scolare. Cati bani vor primi elevii

/ / Modificat: 2021-09-29
Vesti bune! Cresc bursele scolare. Cati bani vor primi elevii

Vesti bune pentru parinti si elevi! Cresc bursele scolare! Ministrul Educatiei intentioneaza ca majoreze cuantumul minim pentru burse. Accesta va fi diferentiat pentru fiecare tip de bursa in parte si va varia intre 150 si 500 de lei.

Noul cuantum va intra in vigoare incepand cu semestrul al II-lea al anului curent. Astfel, copiii vor primi burse mai mari incepand cu semestrul doi.

Potrivit proiectului de hotarare de guvern pus in dezbatere publica de catre Ministerul Educatiei, se prelungeste pentru semestrul I al anului scolar 2021-2022 valabilitatea cuantumului minim de 100 de lei pentru toate tipurile de bursa, insa pe semestrul II se majoreaza, dar in mod diferentiat, potrivit antena3.ro.

Pana acum primeau burse de merit elevii care aveau media generala peste 8,50 sau cei care obtineau locurile I, II si III la concursuri sau olimpiade judetene.

De asemenea, se acorda bursa de studiu pentru copiii cu media generala peste 7 si care au un venit lunar pe membru de familie cel mult egal cu salariul minim pe economie. 

Incepand cu semenstrul al doilea toate aceste burse vor creste. Astfel elevii vor primi, in functie de performanta sume diferite de bani, astfel:

“In semestrul II al anului scolar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social, de care pot beneficia elevii din invatamantul preuniversitar de stat, cu frecventa, este de:
– 500 ron, pentru bursa de performanta,
– 200 ron, pentru bursa de merit,
– 150 ron, pentru bursa de studiu,
– 200 ron, pentru bursa de ajutor social.”

Bursele sunt asigurate din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale si din sume defalcate din taxa pe valoare adaugata, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu aceasta destinatie.

De asemenea, consiliile locale vor putea stabili in continuare un cuantum mai mare al burselor, in functie de bugetul de care dispun, noteaza dcnews.ro.

Sursa foto: romaniatv.net

Taguri Burse scolare Burse scolare Burse scolare

Articole recomandate

Citeste si despre