Vacanta elevilor ar putea fi prelungita pana la o luna. Anuntul facut de ministrul Educatiei

/ / Modificat: 2021-10-20
Vacanta elevilor ar putea fi prelungita pana la o luna. Anuntul facut de ministrul Educatiei

Elevii vor intra in vacanta saptamana viitoare, insa vestile nu sunt foarte bune. Se ia in calcul ca aceasta vacanta sa fie prelungita pana la o luna din cauza numarului mare de infectii cu coronavirus. 

Sorin Cimpeanu a declarat miercuri, inainte de sedinta care va avea loc astazi la Cotroceni, ca se iau in calcul toate variantele pentru a se evita scoala online. 

"Toate variantele sunt deschise in conditiile in care nu intelegem sa ne vaccinam", a precizat ministrul Cimpeanu.

Daca vor fi suspendate si alte activitati, in interesul protejarii dreptului la sanatate al elevilor si cadrelor didactice, "sustinem adaptarea structurii anului scolar la situatia epidemiologica extrem de grava", afirma ministrul interimar al Educatiei.

In aceasta seara, de la ora 17:30, presedintele Klaus Iohannis a convocat o sedinta cu responsabilii implicati in gestionarea pandemiei pentru instituirea unor masuri "clare si restrictive". 

La sedinta vor participa prim-ministrul Florin Citu, ministrul interimar al Sanatatii, Attila Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, dr. Adriana Pistol, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, anunta Administratia Prezidentiala si ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Taguri Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre