Vacanta de vara s-ar putea scurta. Anul scolar viitor ar putea incepe pe 5 septembrie

/ / Modificat: 2022-02-10
Vacanta de vara s-ar putea scurta. Anul scolar viitor ar putea incepe pe 5 septembrie

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a venit cu noi precizari in ceea ce priveste viitorul an scolar. Oficialul a anuntat ca se iau in calcul noi modificari in ceea ce priveste structura anului scolar 2022-2023. 

Astfel, vacanta de vara ar putea fi scurtata, iar elevii ar urma sa inceapa cursurile anul viitor pe 5 septembrie. De asemenea, ministrul Educatiei a propus pentru luna octombrie o vacanta pentru toți elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal.

"Luăm în calcul ca la final de octombrie să fie o săptămână de vacanță pentru toți elevii", a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, la TVR2. 

Vacanța de iarnă va fi în perioada 22 decembrie 2022-8 ianuarie 2023 si s-ar putea reveni la vacanța de o săptămână din luna februarie.

"Putem lua în calcul în luna februarie o săptămână de vacanță... Decizia se va lua în interesul elevilor din punct de vedere pedagogic și pentru a-i ajuta să facă sport... Întâmplător se suprapune pe intersele HORECA, dar pe primul plan sunt interesele copiilor", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Vacanța de Paște ar trebui să fie în intervalul 7-18 aprilie

În luna mai se dorește organizarea unei săptămâni verzi în care elevii să învețe în afara școlii despre natură.

Ministrul Educației a precizat că toate acestea sunt idei ale ministerului și vor face parte dintr-un proces de dezbatere cu elevi, părinții și profesorii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii Inceput de an scolar

Articole recomandate

Citeste si despre