Vacanta de schi 2024. Cand va avea copilul tau liber, in functie de judetul in care locuiti

/ / Modificat: 2024-02-02
Vacanta de schi 2024. Cand va avea copilul tau liber, in functie de judetul in care locuiti

Elevii din Romania au inceput al treilea modul de invatare pe 8 ianuarie, iar la finalul acestuia vor avea parte de vacanta de schi.

Daca celelalte vacante au data fixa pentru toti copiii romani care invata in sistemul de stat, vacanta de schi este una mobila. Fiecare inspectorat judetean a ales, la inceputul anului scolar, perioada in care vor avea liber prescolarii si elevii din judetul respectiv.

Ministerul Educatiei a lasat la alegerea scolilor din fiecare judet vacanta de schi. Aceasta putea fi programata in perioada 12 februarie - 3 martie, avand o durata de o saptamana.

Cele mai multe judete din tara au optat pentru a doua saptamana din acest interval. Astfel, in functie de judetul in care locuiesti, copilul tau va avea vacanta in prima, a doua sau a treia saptamana din perioada mentionata. Fiecare unitate de invatamant avea obligatia de a comunica parintilor perioada aleasa pentru vacanta mobila, la inceputul anului.

In prima saptamana din interval, vor avea vacanta doar elevii din doua judete. Este vorba despre Bistrita-Nasaud si Satu Mare. Elevii si prescolarii din aceste judete au liber in perioada 12 - 18 februarie 2024, potrivit deciziei inspectoratelor judetene din aceste zone.

Cele mai multe judete au optat pentru a doua saptamana a intervalului. Elevii din Bucuresti si alte 25 de judete vor avea vacanta in perioada 19 - 25 februarie. Aceste judete sunt: Bihor, Cluj, Salaj, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Arges, Olt, Dambovita, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Prahova, Buzau, Braila, Vrancea, Galati, Covasna, Harghita, Neamt, Vaslui, Iasi si Botosani.

Alte 14 judete au ales sa le dea vacanta copiilor in ultima saptamana din intervalul mentionat. Astfel, elevii din: Alba, Arad, Bacau, Brasov, Constanta, Dolj, Maramures, Mehedinti, Mures, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea si Valcea vor avea vacanta de schi in perioada 26 februarie - 3 martie 2024.

Cand se termina al patrulea modul de invatare

In functie de cand este programata vacanta de schi, elevii se vor intoarce in banci dupa ce trece saptamana respectiva, pentru al patrulea modul de invatare.

Acesta are o durata diferita de la un judet la altul, in functie de cand este programata vacanta mobila.

Al patrulea si penultimul modul de invatare din acest an scolar se incheie inainte de vacanta de Paste.

Anul acesta, Pastele ortodox pica pe data de 5 mai, iar elevii romani vor avea vacanta in saptamana dinaintea sarbatorii. Astfel, modulul se incheie vineri, 26 aprilie, urmand ca elevii sa intre in vacanta incepand de luni, 29 aprilie.

Al cincilea si ultimul modul incepe dupa Paste si se incheie pe 21 iunie 2024, atunci cand incepe vacanta de vara.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii Vacanta educatie copii Schi Vacanta iarna

Articole recomandate

Citeste si despre