Un oficial din Educatie vrea sa aduca stilisti in scoli fiindca nu este multumit de vestimentatia elevilor

/ / Modificat: 2023-11-02
Un oficial din Educatie vrea sa aduca stilisti in scoli fiindca nu este multumit de vestimentatia elevilor

Florin Lixandru, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a facut o propunere interesanta privind colaboarea intre scoli si stilisti pentru a promova bunul gust si imbracamintea decenta in randul elevilor. 

Lixandru a vorbit despre acest lucru intr-o postare pe Facebook, in care apare insotit de Adina Buzatu, care activeaza in domeniul modei:

“Omul face haina si nu haina pe om” insa modul in care ne imbracam spune foarte mult despre noi. A te imbraca decent si cu gust, nu e un lucru usor.

Ca orice alt tip de educatie, cultura vestimentara implica anumite aptitudini care pot fi dezvoltate si in scoala pe parcursul timpului.

Cunoasterea stilurilor de vestimentatie faciliteaza cultivarea adevaratului simt estetic. Moda ne poate oferi doar indicii, insa fiecare individ in parte este cel care decide ce i se potriveste si ce nu ar putea accepta ca stil vestimentar personal.

Drumul spre formarea unei culturi vestimentare deseori e anevoios, fiind un proces continuu de asimilare.

Cultura vestimentara este o componenta a lumii moderne si merge in paralel cu celelalte culturi.

Promovarea unei culturi vestimentare in randul elevilor este o idee de proiect ce poate fi aplicata in scoli cu sprijinul specialistilor in domeniu precum Adina Buzatu.”, a scris Florin Lixandru pe pagina sa de socializare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imbracaminte copii Haine scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre