Un bebelus de 5 luni a murit, dupa ce mama lui l-a aruncat de la etajul 3 ca sa il salveze din incendiu

/ / Modificat: 2024-01-11
Un bebelus de 5 luni a murit, dupa ce mama lui l-a aruncat de la etajul 3 ca sa il salveze din incendiu

O mama si-a aruncat bebelusul de 5 luni de la etajul 3, ca sa il scape de incendiu. Tragedia a avut loc miercuri, cu putin inainte de ora 15:00, intr-un bloc din cartierul Cantemir, din Iasi, unde flacarile au cuprins un apartament in care se aflau, la momentul respectiv, o mama cu bebelusul sau. Pentru ca usa se blocase, femeia si-a invelit bebelusul in paturi si s-a aruncat pe fereastra, in speranta ca astfel il va salva din flacari. La scurt timp, s-a aruncat si ea in gol, fara ezitare. Vecinii au privit uluiti toata scena.

Mai multe ambulante SMURD si pompierii au ajuns imediat la locul incidentului. Bebelusul era in stare foarte grava, la fel si femeia. Copilul a intrat la spital in stop cardio-respirator, iar medicii au reusit initial sa-l resusciteze. Joi dimineata, bebelusul a murit.

„In urma investigatiilor biologice si imagistice, pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, prezentand coma de gradul al IV-lea, stop cardiorespirator resuscitat, traumatism craniocerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene si fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonara si contuzie abdominala. Prognosticul pacientului este rezervat”, a declarat Catalina Ionescu, purtator de cuvant al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iasi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Starea femeii ramane grava. Ea este internata la Chirurgie Plastica, cu arsuri de gradul al II-lea pe 9% din suprafata corpului, pe piept si mana dreapta.

„Femeia a suferit o contuzie la coloana cervicala si o contuzie toraco-abdominala, cat si o fractura de bazin. Arsura prin flacara gradul 1-2 pe 9% din suprafata corporala”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD Iasi.

Intre timp, anchetatorii incearca sa afle ce s-a intamplat, daca incendiul a izbucnit accidental sau a fost pus intentionat. Familia locuia de putina vreme in bloc, spun vecinii, care i-ar fi auzit pe cei doi soti certandu-se adesea. Acestia sustin ca, de multe ori, neintelegerile ar fi degenerat in violente, iar femeia isi lua bebelusul si pleca la parintii ei. Ultima oara, barbatul si-ar fi agresat sotia chiar de Craciun, iar ea s-ar fi refugiat cateva ore la o vecina, potrivit Digi24.

o-mama-din-iasi-si-a-aruncat-bebelusul-de-5-luni-de-la-etaj-pentru-a-l-scapa-de-incendiu

Pana sa intre in concediul maternal, femeia lucrase ca medic rezident de laborator la Spitalul “Sfantul Spiridon”, mai scrie presa locala.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Anchetatorii s-au intors, joi dimineata, in apartamentul familiei, pentru a cauta noi probe care sa faca lumina in acest caz.

  • Surse: digi24.ro, ziaruldeiasi.ro
  • Foto: ISU Iasi, ziaruldeiasi.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Copil aruncat

Articole recomandate

Citeste si despre