Tragedie la locul de joaca. Copii in stare grava, dupa ce au fost aruncati in aer de un castel gonflabil

/ / Modificat: 2021-06-03
Tragedie la locul de joaca. Copii in stare grava, dupa ce au fost aruncati in aer de un castel gonflabil

Cine si-ar putea imagina ca o iesire la un loc de joaca, unde copiii rad, topaie, alearga si se simt bine, se poate incheia ca un film horror? S-a intamplat, insa, in Rusia, unde un castel gonflabil s-a spart si a sarit in aer, in timp ce in interior se aflau mai multi copii. Doua fetite au ajuns in stare critica la spital, dupa ce au zburat mai multi metri prin aer.

Un castel gonflabil instalat intr-un loc de joaca din orasul rus Barnaul s-a spart si s-a ridicat mai multi metri in aer, pentru ca apoi sa se prabuseasca inapoi pe sol. In interior, in momentul incidentului, se aflau mai multi copii.

Doua fetite in varsta de 3 si 4 ani au fost azvarlite mai multi metri in aer, peste un gard, chiar pe o sina de tramvai, iar leziunile suferite la impactul cu solul sunt deosebit de grave. Fetita de trei ani are o contuzie si o fractura a coloanei vertebrale, iar cea de patru ani a fost diagnosticata cu fractura de craniu si leziuni la nivelul plamanilor si al abdomenului. Amandoua se afla in stare critica la spital.

Si alti copii se aflau in castel in momentul in care acesta a "explodat" si s-a inaltat in aer, insa acestia au fost mai norocosi.

Imaginile teribile, filmate de o camera de supraveghere

Scenele de groaza au fost surprinse de o camera de supraveghere din zona. In imagini se vede exact momentul in care castelul gonflabil pierde aer si ia inaltime, rupand chingile cu care era ancorat. Mai multi adulti s-au repezit sa incerce sa asigure castelul si sa verifice daca inauntru sunt si alti copii.

Autoritatile au demarat o ancheta pentru a stabili conditiile in care s-a produs tragedia si daca au fost respectate toate masurile de siguranta necesare. Initial, prima cauza luata in considerare a fost vantul puternic, insa sunt cercetate si alte ipoteze, mai ales ca martorii au precizat ca momentul a fost precedat de o bubuitura ca de explozie:

"Lucrez la o statie distanta de locul de joaca, iar bubuitura s-a auzit pana acolo" - martor.

Cauza incidentului, o eroare umana?

Politia a deschis un dosar penal in acest caz.

Printre ipotezele probabile se numara si o greseala tehnica, mai exact castelul sa fi fost fost umflat mult prea tare si sa nu fi fost ancorat corespunzator. In momentul in care copiii au inceput sa sara pe suprafata acestuia, materialul intins prea tare a cedat, iar pierderea de aer a actionat ca un propulsor, facand castelul sa se ridice mai multi metri in aer.

In plus, sub castelul amplasat chiar pe asfalt nu exista niciun material de protectie, iar frecarea sau chiar si o piatra aflata sub castel ar fi putut fi cauza deteriorarii acestuia.

Taguri Loc de joaca Tragedie copii

Articole recomandate

Citeste si despre