Toti parintii trebuie sa stie asta. Angajatii care nu ofera tichete de cresa pot plati cresele direct

/ / Modificat: 2023-05-17
Toti parintii trebuie sa stie asta. Angajatii care nu ofera tichete de cresa pot plati cresele direct

Vesti bune pentru parintii care isi duc copiii la cresa. O propunere legislativa care prevede acordarea contravalorii in lei a tichetelor de cresa direct creselor sau entitatilor asimilate a fost recent adoptata in Parlament. Astfel, propunerea merge acum la votul deputatilor.

Ce sunt tichetele de cresa? Sunt biletele de valoare care se acorda lunar angajatilor care nu beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului. Pot fi folosite doar pentru achitarea taxelor la cresa unde este inscris copilul, indiferent ca este vorba de crese de stat sau private.

Asadar, recent, propunerea legislativa ce prevede acordarea contravalorii in lei a tichetelor de cresa direct creselor sau entitatilor asimilate, ca exceptie de la regula acordarii doar pe carduri electronice de bilete de valoare a acestora, a fost recent adoptata in urma votului de la prima Camera din Parlament.
Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de cresa nu poate depasi suma de 570 de lei pentru o luna, pentru fiecare copil aflat la cresa.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 165/2018 a fost inregistrata la Parlament in luna februarie si prevedea initial posibilitatea ca angajatorii sa acorde salariatilor contravaloarea in lei a tichetelor de cresa. Totul ca exceptie de la regula acordarii doar pe cardurile electronice de bilete de valoare. La primul vot, cel din Senat, s-a propus o alta varianta: in loc sa se acorde banii direct angajatilor, angajatorii sa dea banii creselor.

Pentru ca masura aceasta sa ajunga in Monitorul Oficial, e nevoie si de votul deputatilor, dar si de promulgarea legii prin decret presedintial.

„In situatia in care tichetele de cresa nu pot fi emise pe suport electronic, contravaloarea acestora este achitata in mod direct de catre angajator creselor sau entitatilor asimilate acestora in care angajatii au copii inscrisi”, prevede propunerea in forma care merge acum la deputati.

FOTO: ziarulunirea.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti Angajati Cresa copii

Articole recomandate

Citeste si despre