Toate scolile din Romania s-ar putea inchide pana dupa Paste

/ / Modificat: 2020-03-09
Toate scolile din Romania s-ar putea inchide pana dupa Paste

Este posibil ca toate scolile din Romania sa se inchida timp de cinci sapatamani. Masura ar putea in vigoare incepand cu data de 10 martie pana dupa Paste, din cauza coronavirusului, potrivit surselor Digi24.

Decizia vine dupa ce in Bucuresti au fost confirmate doua cazuri cu coronavirus.Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta se va reuni la ora 16.00 pentru a decide suspendarea cursurilor in scoli si gradinite.  

"Pe raza municipiului Bucuresti scolile si gradinitele trebuie inchise. Noi nu putem impune, dar putem transmite aceasta rugaminte, sa facem aceasta propunere. Aceasta este propunerea noastra. O spunem clar si raspicat si nu ne e teama de nico critica," a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Si Raed Arafat propune inchiderea unitatilor scolare publice din invatamantul prescolar (gradinite), primar, gimnazial, liceal, post liceal si profesional, incepand din data de 10.03.2020 pana la data de 21.04.2020.

Dr. Adriana Pistol: Masura NU este eficienta 

Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), atrage atentia asupra faptului ca inchiderea scolilor si gradinitelor nu a redus transmiterea virusului, pentru ca parintii duc copiii la mall-uri si locuri de joaca. 

"Deja exista foarte multe studii dupa pandemia de gripa din 2009-2010, care au demonstrat foarte clar ca inchiderea scolilor si gradinitelor NU a redus substantial transmiterea virusului, pentru ca inchiderea scolilor si gradinitelor implica ca acesti copii si tineri sa stea in casa. Daca am inchis scoala si gradinita, dar circula, se duc la locuri de joaca, se duc in cluburi, nu exista eficacitate a acestei masuri care sa fie dovedita stiintific," a explicat Adriana Pistol pentru Digi24.

In Bucuresti sunt 275.000 de elevi, 418 scoli de stat si 220 institutii de invatamant private.

In Romania au fost confirmate 15 cazuri de infectii cu coronavirus, doua fiind in Bucuresti.

Sursa: Digi24

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli Gradinite Coronavirus Bucuresti

Articole recomandate

Citeste si despre