Tichetele de cresa ar putea fi acordate anul acesta. Anuntul facut de ministrul Finantelor

/ / Modificat: 2022-02-16
Tichetele de cresa ar putea fi acordate anul acesta. Anuntul facut de ministrul Finantelor

Tichetele de cresa pe care angajatorii le vor putea oferi ca sprijin financiar angajatilor care au copii ar putea fi acordate de anul acesta, a anuntat ministrul Finantelor. 

Tichetele ar urma sa fie acordate lunar pentru plata cresei sau a gradinitei, iar valoarea lor ar fi de 1.500 de lei. 

„Suntem in analiza. Incercam sa-i dam drumul pe la jumatatea anului, cel tarziu. Incercam extinderea catre mai multi beneficiari. De fapt, asta ne-a blocat atunci. Scopul, pana la urma, este de a ajunge in zona de educatie timpurie. Beneficiarul de educatie timpurie este copilul. Trebuie sa am cat mai multi beneficiari”, a spus Adrian Caciu, intr-un interviu la Hotnews.ro.

„Tichetele de cresa sunt bilete de valoare care se acorda, lunar, angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap”, potrivit Legii nr. 165/2018, scrie avocatnet.ro.

Acesti bani vor putea fi folositi strict pentru achitarea cresei sau a gradinitei la care copilul este inscris. Tichetele vor fi acordate la cerere, doar unuia dintre parinti pe baza livretului de familie. 

Tichetele pot fi folosite la crese, private sau publice, inclusiv pentru plata bonelor autorizate.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de cresa nu poate depasi suma de 450 de lei pentru o luna, pentru fiecare copil aflat la cresa.

Angajatorul nu este obligat sa acorde aceste tichete de cresa. Tichetele sunt, practic, o forma de beneficiu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tichete educationale Cresa copii

Articole recomandate

Citeste si despre