Teolog, despre cum ar trebui predata religia in scoli: "Manualele sa fie cool, dar nu in sensul unei hipsterizari, sa-l vezi pe Iisus pe trotineta"

/ / Modificat: 2023-04-26
Teolog, despre cum ar trebui predata religia in scoli:

Teologul Teodor Baconschi a explicat, in cadrul emisiunii Insider politic, cum ar trebuie sa fie manualele de religie pentru ca acestea sa fie cat mai atractive pentru elevi. Acesta a spus ca generatia copiilor de astazi este bombardata de informatii, iar ei nu au discernamant sa cearna tot ce aud sau citesc. 

„Ora de religie in scoala. E un subiect pentru care as fi favorabil, daca ar fi facut intr-o maniera mai putin Ion Creanga, asa.

Totusi, copiii din generatiile actuale sunt bombardati informational la varsta cand n-au inca discernamant, n-au criterii de selectie si ierarhizarea informatiilor pe care le primesc, nici de evaluare critica a lor, nici de respingere a falsului, dar prin familie, prin prieteni, prin scoala incep oricum sa-si formeze discernamantul. Prin urmare sunt critici. Copiii nostri se maturizeaza mai repede, prin urmare si manualele de religie ar trebui sa fie nu cool in sensul unei ”hipsterizari” a lor, adica sa-l vezi pe Iisus pe trotineta electrica“, a explicat Teodor Baconschi in emisiunea Insider politic.

Teologul este de parere ca, fara cultura biblica, copiii care intra intr-un muzeu de arta europeana risca sa nu inteleaga nimic.

„De fapt, cand descoperi faptul religios din perspectiva antropologica, aceasta perenitate a lui ”homo religiosus”, iti dai seama ca e o cheie formidabila pentru a intelege simbolismul, imaginarul, resorturile adanci ale fiecarei culturi si civilizatii. Nu poti sa-i lipsesti pe copii de acest orizont, sa intre intr-un muzeu de arta europeana si sa nu inteleaga nimic. Daca nu ai cultura biblica, evident nu intelegi 80% din ce se afla pe pereti”, a sustinut Teodor Baconschi, fost ambasador al Romaniei la Vatican.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Religie copii

Articole recomandate

Citeste si despre