Studiu: Mamele milenare cresc copii fericiti si mai puternici

/ / Modificat: 2019-05-03
Studiu: Mamele milenare cresc copii fericiti si mai puternici

Sa fii mama este intotdeauna o mare provocare, dar noile generatii nu fac nimic gresit atunci cand vine vorba de educarea copiilor lor.

Potrivit unui studiu, mamele tinere nu se tem de comentariile altora cu privire la cresterea celor mici. Dimpotriva, ele sunt dispuse sa schimbe modul in care vad viata si educatia.

In plus, datorita tehnologiei, ele au la dispozitie raspunsuri si instrumente care ajuta la eliminarea faptelor neplacute, deoarece informatiile pe care le ofera Internetul le permit sa dobandeasca noi cunostinte.

Mama milenara

Daca te-ai nascut intre anii 1980 si 1990, acest titlu ti se potriveste. Sa fii o mama moderna sau milenara este o experienta relativ noua. Aceasta generatie nu se teme sa creeze mame singure sau mame care lucreaza. Ignorarea comentariilor negative este un instrument de baza pentru o viata implinita si fericita.

Un studiu realizat pe un esantion de aproximativ 150 de femei din Americane, nascute in acel deceniu, le-a evaluat obiceiurile. Sociologii din Walton Family Foundation afirma ca micutii fiecareia dintre aceste mame sunt mai predispusi la comunicare si interactiune sociala.

Copii cu mintea deschisa

Conform rezultatelor, aceasta generatie de copii va fi mai preocupata de probleme cum ar fi ingrijirea animalelor, iubirea de natura, vegetarianismul, precum si acceptarea si liberalismul fata de alte grupuri etnice, fara a mentiona ceva despre rasism.

Vor reveni chiar si la practicile traditionale, cum ar fi alaptarea, dormitul cu copilul si multe altele care au fost lasate in urma, acum cativa ani. Si toate pentru a-i intelege pe micuti si pentru a petrece timp cu ei.

Mama cu norma intreaga

O femeie puternica si capabila care nu se teme sa spuna ca ramane toata ziua acasa ca sa aiba grija de copilul ei si de gospodarie. Nici daca merge toata ziua sa lucreze pentru a genera venituri. Se estimeaza ca aproximativ 22% dintre femeile din lume sunt mame, ceva de genul noua milioane de femei.

In toate timpurile au existat oameni care ii critica pe altii, desi nu exista un motiv suficient pentru a face acest lucru. O mama milenara nu are timp sa asculte comentarii negative sau "sfaturi" contraproductive, asa ca isi alege foarte atent prietenii.

On-line-ul

Un alt obicei descoperit de studiu este ca acestea au profiluri in cel putin trei retele sociale diferite, care le ajuta sa impartaseasca sfaturi sau experiente cu privire la anumite actiuni, ceea ce este foarte potrivit atunci cand vine vorba de economisire si de indeplinirea celor mai practice sarcini.

Telefonul mobil sau laptop-ul au devenit un instrument cheie pentru organizare de la un proiect pana la lista de cumparaturi. Mamei milenare ii place sa fie informata, sa clarifice orice indoiala si sa lase in urma anumite idei adanc inradacinate. Sunt mamici mandre de ceea ce fac si de modul in care o fac.

Nu tin cont de stereotipuri

Un sondaj care a vizat o mie de mame si tati din cinci tari din America Latina, prezentat de Lamam Fest de la ESOMAR (care reuneste peste 130 de colaboratori din diferite tari) a stabilit ca aproximativ 23% dintre mamele moderne doresc copii care pretuiesc rolul femeilor, fata de 12% dintre cele care au peste 40 de ani. Adica, exista schimbari semnificative in ceea ce privesc parintii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti moderni

Articole recomandate

Citeste si despre