Studiu: De ce sunt tatii mai fericiti decat mamele

/ / Modificat: 2019-03-08
Studiu: De ce sunt tatii mai fericiti decat mamele

In epoca aceasta s-a schimbat raportul de implicare in cresterea si ingrijirea copiilor. Acum sunt si multi tati care se ocupa de cei mici.

Un studiu recent a dezvaluit ca tatii sunt mai fericiti decat mamele. De ce?

Universitatea Cornell, in colaborare cu Universitatea din Minnesota si Centrul de populatie din Minnesota, au analizat provocarile cu care se confrunta mamele si tatii si s-a constatat ca ingrijirea copiilor are efecte diferite asupra fiecaruia.

Conform rezultatelor cercetarii, nu numai ca femeile se ocupa mai mult timp de copii, dar si procesul este unul extenuant. Daca ar fi o sarcina simpla si pe deplin satisfacatoare, timpul necesar nu ar trebuie sa afecteze in mod special nervii. In acest caz, s-a descoperit ca femeile sunt, evident, mai stresate si mai nefericite decat barbatii.

Oamenii de stiinta au analizat datele a peste 12.000 de parinti din Statele Unite si le-au asociat cu sentimentele exprimate in sondajul realizat de American Time Use Survey, (masoara timpul petrecut de oameni pentru a face diverse activitati). Astfel, s-a determinat ce fel de activitati au de obicei mamele si tatii cu copiii lor, dar si mediul in care acestia le desfasoara.

"Am evaluat dimensiunile multiple ale bunastarii subiective a parintilor in activitatile cu copiii," noteaza studiul.

Tatii petrec mai mult timp cu copiii

Cercetarea a constatat ca, in general, tatii se bucura de mai mult timp petrecut cu copiii. Aspectul negativ si controversat al problemei este ca mamele se bucura mai putin de copii pentru ca au mai multa "treaba" si mai putin "timp pentru distractie".

O clarificare foarte interesanta facuta de sociologul Ann Meier, unul dintre autorii studiului, este ca:

"Atunci cand mamele stau cu copiii, se ocupa singure de ei. Tatii, cand stau cu cei mici au mai multe sanse de a avea alti adulti prin preajma, care le ofera sprijin. Acest lucru ajuta sa intelegi de ce tatii sunt mai putin stresati cand sunt cu copiii."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame Tatic Fericire

Articole recomandate

Citeste si despre