Solutii pentru redeschiderea scolilor: "Elevii sa fie chemati la ore in schimburi extinse pe toata ziua"

/ / Modificat: 2020-04-21
Solutii pentru redeschiderea scolilor:

Pandemia de coronavirus a inchis scolile din Romania pe data de 11 martie. Pana in acest moment  nu se stie cand si in ce conditii vor putea reveni elevii la cursuri, dupa relaxarea restrictiilor. 

La intoarcerea la ore, va fi obligatoriu ca  elevii sa respecte regulile principale de igiena personala. 

Marina Manea, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Bucuresti a precizat ca nu va fi o problema in acest sens, pentru ca exista toate materiale sanitare necesare, pentru a fi puse la dispozitia copiilor: "Nu se pune problema ca acestea nu ar exista."

O alta masura importanta care trebuie respectata va fi distantarea sociala, in conditiile in care sunt clase in care invata mai mult de 30 de copii.

"Repartizarea la clasa s-ar putea face gradual. Sa vedem daca vor veni la scoala intai elevii din anii terminali si apoi ceilalti. Se pot gasi solutii sa se realizeze distantarea necesara si protectia elevilor. Asteptam sa vedem cum se va realiza reintroducerea elevilor in spatiul scolar pentru a ne gandi ulterior la masurile necesare de protectie," a declarat Marina Manea pentru Digi24.

"Copiii sa fie chemati la ore in schimburi"

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a spus ca in scolile unde sunt clasa cu peste 30 de elevi trebuie gasita o solutie incat numarul acestora sa fie limitat.

"Cred ca si in scoli ar putea fi utilizata intreaga durata a zilei. In scoala sa fie mai putini elevi decat in mod normal. In unitatile publice, unde sunt peste 30 de copii intr-o clasa, trebuie gasita o solutie pentru ca numarul copiilor sa fie limitat. Si obligatia cadrelor scolare va fi de promovare a masurilor de igiena personala. Sa fie apa si sapun.

Cred ca trebuie inceput secvential cu reintoarcerea la scoala. Si sa incepem incet, incet sa aducem mai multe categorii in scoala. Copiii sa fie chemati la ore in schimburi extinse pe toata ziua," a precizat Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

Anul scolar ar urma sa se incheie pe 12 iunie, conform structurii 2019 - 2020. 

Sursa: Digi24

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr. alexandru rafila Elevi Redeschidere scoli

Articole recomandate

Citeste si despre