Solutia Guvernului pentru toaletele din curtea scolilor: containere, tot in curte

/ / Modificat: 2019-02-10
Solutia Guvernului pentru toaletele din curtea scolilor: containere, tot in curte

Guvernul a gasit solutia pentru eliminarea toaletelor din curtea scolilor, situatie in care se regasesc peste 1.4000 de scoli din tara. 

Parlamentarii se gandesc sa inlocuiasca aceste toalete cu containere moderne, care costa intre 2.500 de euro si 6000 de euro. 

Containerele vor fi compartimentate în funcţie de numărul de elevi, iar grupurile sanitare pot să fie dotate şi cu duşuri, dacă aşa cere directorul şcolii.

Din pacate insa, aceste containere vor fi amplasate tot in curtea scolilor. 

Ministrul de Finanţe spune că primăriile se vor ocupa de proiect, de racordarea la reţeaua de apă şi de fosa septică.

"Pot să vă spun că sunt încă 1.400 şi ceva de şcoli care sunt în această situaţie neplăcută (cu WC în curte). Până la final de an este obligatoriu ca toate aceste şcoli să nu mai aibă această situaţie. Şi cum? Se vor aloca, am făcut un program care se lansează imediat. Undeva la 10.000 de euro va veni pe fiecare şcoală pentru a pune lângă şcoala respectivă acele containere moderne care sunt prevăzute cu partea de baie... Cel puţin... Cam asta este suma estimată. Primăria care are grijă de şcoală va avea această sumă. Vom impune acel format tip să nu ne trezim cu fel de fel de astfel de achiziţii. Lipit de şcoală, facem racordul necesar fie la reţea de apă, canalizare, dacă are, dacă nu fosă, şi, desigur un pasaj prin care copiii trebuie să treacă. Dacă este o şcoală veche undeva într-o comună, nu poţi să spargi zidul. Faci un pasaj de trecere pentru ca acel copil care iese să nu fie plouat, să stea în frig. Până la final de an aceste 1.400 de şcoli în acest fel pot toate să fie într-o situaţie corectă”, a explicat Teodorovici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli

Articole recomandate

Citeste si despre