Sfatul medicului Mihai Craiu pentru toti parintii care citesc informatii medicale pe Google: "Sa stea o secunda, sa nu faca imediat ce au citit"

/ / Modificat: 2023-03-26
Sfatul medicului Mihai Craiu pentru toti parintii care citesc informatii medicale pe Google:

Sfatul medicului Mihai Craiu pentru toti parintii care citesc informatii medicale pe Google: "Sa stea o secunda, sa nu imediat ce au citit"

"Până la urmă, relaţia medic-părinte-copil este o chimie, bazată pe o chestie pozitivă. E mai complicat decât la medicul de adult, pe care îl percepi ca pe o autoritate. Ca pediatru, dacă nu te place copilul, nu merge bine. Eu le spun părinţilor că orice decizie iau e a lor şi şi-o asumă, dar le recomand să facă ceva înainte de a acţiona. 

Să stea o secundă, să nu facă imediat ce au citit ceva. Şi cât stau să se gândească, să îşi analizeze emoţiile, să vadă cum au fost. Dacă sunt foarte puternice, e foarte probabil să nu fie ceva ok. Pentru că informaţia ştiinţifică, corectă, filtrată, nu vine cu nişte bombe, nu are tilturi de tip clickbait. Ba chiar pare plictisitoare. 

Îi sfătuiesc să fie curioşi, să se întrebe cine ar beneficia de pe urma acţiunii respective. Dacă răspunsul este altceva decât "copilul meu", mai bine să mai verifice şi alte surse", a concluzionat dr. Mihai Craiu. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu

Articole recomandate

Citeste si despre