Sexul zilnic creste calitatea spermei

/ / Modificat: 2007-10-16
Sexul zilnic creste calitatea spermei





 

Cercetatorii de la Universitatea Sydney, au realizat un studiu, in urma caruia au descoperit ca practicarea sexului in fiecare zi, creste calitatea spermei la barbati.

Rezultatele studiului, contrazic asadar, mitul conform caruia, cuplurile care se confrunta cu probleme legate de fertilitate trebuie sa se abtina de la sex mai multe zile, pentru a genera o mai buna calitate a spermei.

Cercetatorii sunt de parere ca aceasta perioada de abstinenta, va avea un efect contrar celui asteptat; va duce la scaderea calitatii spermei.

Studiul a fost realizat pe un lot de 42 de barbati, ai caror sperma a fost considerata normala, in urma analizelor efectuate.

Voluntarii au fost rugati sa ejaculeze zilnic timp de 7 zile. Ulterior, barbatii au fost rugati sa ejaculeze dupa 3 zile de abstinenta. Cele 2 mostre obtinute au fost comparate.

Cercetatorii au descoperit ca din cei 40 de participanti la studiu, doar 5 au prezentat o usoara scadere a calitatii spermei, din mostra obtinuta in urma ejacularii zilnice, fata de mostra obtinuta in urma ejacularii dupa perioada de abstinenta.

Studiul a demonstrat ca daca barbatii ejaculeaza zilnic, se vor produce mai putine defectiuni la nivelul ADN-ului, ceea ce va duce la imbunatatirea calitatii spermei.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

16 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre