Se schimba legislatia privind acordarea de alocatii pentru copii. Modificarile pe care trebuie sa le afle toti parintii

/ / Modificat: 2023-03-14
Se schimba legislatia privind acordarea de alocatii pentru copii. Modificarile pe care trebuie sa le afle toti parintii

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege al USR ce vizează modificarea legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii în sensul stabilirii dreptului la alocaţie de stat începând cu prima zi de viaţă a copilului, şi nu începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, cum este în prezent.

„Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu prima zi de viaţă a copilului şi se acordă începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata alocaţiei de stat pentru copii se face începând cu luna următoare depunerii cererii, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data depunerii cererii. Calculul alocaţiei de stat pentru copii va include, dacă este cazul, şi perioada dintre ziua naşterii copilului şi ultima zi a lunii respective, în cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul”, arată proiectul de lege adoptat de Senat.

De asemenea, parintii trebuie sa stie ca alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii copii Alocatie de stat

Articole recomandate

Citeste si despre