Scolile s-au inchis, dar au aparut reclamele la cluburile de vacanta: "Isi bat joc de masurile noastre"

/ / Modificat: 2020-03-11
Scolile s-au inchis, dar au aparut reclamele la cluburile de vacanta:

Dupa ce scolile si gradinitele au fost inchise pentru prevenirea infectarii cu coronavirus, au aparut reclamele la clucburi de vacanta pentru copii.

Parintilor li s-a oferit o solutie pentru cazul in care nu au gasit bunici sau rude la care sa-i lase pe cei mici.

"Isi bat joc de masurile de prevenire"

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, cei care au lansat astfel de reclame "isi bat joc" de masurile pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus.

"Noi luam masura de a închide scolile ca sa reducem contactul si sa reducem posibilitatea de raspandire si apar reclame pentru cluburile dupa scoala sau cluburile de vacanta, ca sa nu le spuna after school si cu o suta de lei pe zi sa pui copiii toti impreuna acolo. Asta inseamna ca masura pe care am luat-o nu mai are niciun rost," a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Unele after school-uri sunt deschise

Nici unele after school-uri nu s-au inchis. Este vorba despre cele private, care au statut de societati comerciale si nu de institutii de invatamant.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, face apel la parinti sa nu duca copiii in spatii aglomerate.

"Recomandarea catre parinti si copii este de a petrece cat mai mult timp la domiciliu, evitand spatiile publice aglomerate," a spus Monica Anisie.

In Romania, numarul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 30. Printre acestease afla si un copil de trei ani si o femeie insarcinata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli Masuri Raed arafat

Articole recomandate

Citeste si despre