Schimbari majore pentru elevi. Cum se va desfasura admiterea la liceu incepand cu anul scolar 2023-2024

/ / Modificat: 2023-06-18
Schimbari majore pentru elevi. Cum se va desfasura admiterea la liceu incepand cu anul scolar 2023-2024

Incepand cu anul scolar 2023-2024 se schimba regulile in cazul absolventilor claselor gimnaziale cu privire la admiterea la liceu.

Un ordin al Ministerului Educatiei, aparut in 2022, mediile din clasele gimnaziale nu vor mai fi luate in calcul pentru admiterea la liceu, asa cum se intampla pana acum. Se va tine cont exclusiv de notele obtinute de elevi la Evaluarea Nationala, examen sustinut la sfarsitul clasei a VIII-a.

In ordinul ministerului se stabileste ca:

„Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial o reprezinta media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor obtinute la probele incluse in Evaluarea Nationala".

Pana anul acesta media de admitere la liceu se calcula ca medie ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care avea o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a si a VIII-a, care avea o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.

  • FOTO: digi24.ro
  • Surse: digi24.ro, hotnews.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cursuri elevi Liceu

Articole recomandate

Citeste si despre