Scandal intr-un liceu din Suceava dupa ce parintii au fost pusi sa plateasca pentru catalogul electronic care trebuie sa fie gratuit

/ / Modificat: 2022-09-21
Scandal intr-un liceu din Suceava dupa ce parintii au fost pusi sa plateasca pentru catalogul electronic care trebuie sa fie gratuit

O situatie revoltatoare s-a produs in Suceava. Parintii elevilor de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” au fost pusi de profesori si diriginti sa achite o suma anuala de 60 de lei de elev, pentru ca scoala sa cumpere catalogul electronic de care acestia trebuie sa beneficieze gratuit.

Potrivit ordinului de ministru in vigoare, se interzice in mod explicit ca un astfel de catalog sa fie platit din banii parintilor copiilor, potrivit secretarului de stat din Ministerul Educatiei.

Parinti elevilor au scris catre edupedu.ro sustinand ca profesorii le-au cerut banii cu titlu obligatoriu, indicand suma de 60 de lei de elev, pentru ca scoala sa cumpere catalogul electronic de la o firma privata. Informatia a fost insotita de mesajele primite de la profesori, scrie g4media.ro.

Liceul se afla deja pe lista programului pilot de scoli care pot folosi catalogul electronic, dar nu are un astfel de program, a declarat directoare unitatii Eugenia Trufin, pentru Edupedu.ro.

“Daca ei vor sa doneze, pot dona, daca nu, nu. O sa vorbesc cu profesorii sa le transmita parintilor, ca nu este obligatoriu sa achite”, a declarat Trufin.

Reprezentantul ministerului a precizat insa ca institutia pe care o reprezinta nu poate verifica toate cele 742 de scoli incluse in acest program pilot.

" Sunt doua variante: plateste primaria pentru scolile care s-au inscris la program, sau plateste scoala din buget de la servicii. Sunt 742 de scoli in programul pilot. Nu putem verifica 742 de scoli. Mergem pe premisa ca, atunci cand isi asuma un lucru, citesc baza legala si-si asuma respectarea ei. Au avut destul timp de gandire sa cerceteze oportunitatea din toate punctele de vedere. Acum descopera ca nu are primaria buget pentru asta? Nu-i nimic, trebuie doar sa ne spuna, nu e nici o problema daca sunt pe lista in programul pilot si nu il implementeaza”, a declarat Sorin Ion pentru edupedu.ro.

FOTO: bzi.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Liceu Scandal Bani elevi

Articole recomandate

Citeste si despre