Reactia Directiei de Asistenta Sociala in cazul fetitei luata cu mascatii din casa

/ / Modificat: 2019-06-21
Reactia Directiei de Asistenta Sociala in cazul fetitei luata cu mascatii din casa

Fetita din judetul Mehedinti luata cu forta de mascati de la familia care a crescut-o pana la varsta de 8 ani pentru a fi trimisa in America a frant inimile tuturor.

In acest caz, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a precizat ca principala misiune a agentilor a fost asigurarea si mentinerea unui climat de liniste, pentru ca interventia s-a realizat pe fondul unui impact emotional puternic.

"In referire la aspectele aparute in spatiul public, cu privire la misiunea politistilor, derulata pe raza localitatii Baia de Arama, judetul Mehedinti, facem urmatoarele precizari: Politistii I.P.J. Mehedinti au fost delegati, de procurorul de caz, sa puna in executare un mandat de perchezitie intr-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova. Perchezitia a avut loc intr-o locatie unde se afla un minor care a fost dat spre adoptie prin hotarare judecatoreasca definitiva. Toate activitatile de la fata locului au fost coordonate de procurorul de caz, numarul politistilor prezenti in acea misiune stabilindu-se dupa o analiza realizata anterior, care a avut in vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot sa apara pe fondul unui impact emotional puternic. In fapt, analiza s-a dovedit a fi corecta intrucat, intr-un interval relativ scurt de timp, la fata locului s-au adunat aproximativ 50 - 60 de persoane. Asadar, reiteram faptul ca principala misiune a politistilor a fost asigurarea si mentinerea unui climat de liniste in zona, iar in interiorul locuintei au intrat 3 politisti care au insotit procurorul de caz si reprezentanti ai DGASPC", scrie in comunicatul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fetita luata cu forta

Articole recomandate

Citeste si despre