Raport UNICEF ingrijorator! Copiii de 10 ani, incapabili sa citeasaca singuri un text

/ / Modificat: 2022-07-24
Raport UNICEF ingrijorator! Copiii de 10 ani, incapabili sa citeasaca singuri un text

UNICEF a dat publicitatii un raport ingrijorator privind copiii de 10 ani. Potrivit raportului, jumatate dintre acestia nu pot citi un text simplu. 

“Inchiderile prelungite ale scolilor provocate de pandemia Covid-19 au cauzat probabil perturbari in dezvoltarea competentelor – in special pentru cei care au ramas deja in urma si pentru tarile cu venituri medii inferioare, unde este concentrat cel mai mare numar de tineri”, se arata in raportul UNICEF.

"Mai putin de trei sferturi dintre copiii cu varste cuprinse intre 36 si 59 de luni (3-6 ani) se afla pe drumul cel bun din punct de vedere al dezvoltarii.

La varsta de aproximativ 10 ani, doar aproximativ jumatate dintre copii si-au dezvoltat abilitatile fundamentale de lectura.

Mai putin de jumatate dintre tineri sunt pe drumul cel bun pentru a obtine intreaga gama de competente necesare pentru a se dezvolta in scoala, la locul de munca si in viata.", se arata in raportul UNICEF.

Raportul UNICEF este raportat la nivel mondial. In Romania insa, situatia este la fel de ingrijoratoare, daca nu chiar mai rau. In 2021, din 2.152.418 de tineri cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani, 1.038.197 (asica 48.2%) nu aveau competente de invatamant secundar.

FOTO: europafm.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii Citit copii

Articole recomandate

Citeste si despre