Raed Arafat: "Lucrurile merg spre ceva mai grav!" Cand este asteptat varful epidemiei de COVID-19

/ / Modificat: 2020-04-13
Raed Arafat:

Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, trage un semnal de alarma si sustine ca Romania nu a trecut hopul in pandemia de coronavirus. 

Secretarul de stat spune ca lucrurile merg spre ceva mai grav, mai ales daca populatia nu respecta recomandarile autoritatilor. 

"Situatia este sub control, insa lucrurile merg spre ceva mai grav, mai serios. Masurile recomandate, trebuie respectate in continuare. Totul depinde de noi. Trebuie sa respectam regulile, mai ales acum de sarbatori. Depinde foarte mult de noi. Daca respectam recomandarile, nu vom avea un numar mare de decese.

Lumea e suparata. Insa noi nu am trecut hopul in pandemia de coronavirus si e recomandat tuturor familiilor sa limiteze contactul social," a declarat Raed Arafat intr-o interventie la Antena 3.

"Varful este prevazut spre sfarsitul lunii aprilie" 

Seful Departamentului pentru Situaţii de Urgenta a mai precizat ca exista analize care arata ca varful epidemiei de COVID-19 este asteptat in Romania in perioada 22-26 aprilie, insa aceste date se pot modifica.

Raed Arafat sustine ca masurile de preventie vor trebui mentinute si dupa ce varful epidemiologic va fi atins.

"Exista o analiza care arata ca va fi cel mai probabil atins varful chiar in perioada 22-26 aprilie, dar acest lucru poate sa se schime si poate sa se duca mai incolo, depinde de mai multe aspecte. La  acest moment, varful este prevăzut catre sfarsitul lunii aprilie, probabil inceputul lunii mai, dar aceste date se pot schimba in final," a mai afirmat Raed Arafat.

Sursa: Antena 3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat Covid - 19 Reguli

Articole recomandate

Citeste si despre