Profesor din Brasov, cercetat penal pentru luare de mita

/ / Modificat: 2023-10-23
Profesor din Brasov, cercetat penal pentru luare de mita

Un barbat de 30 de ani, profesor la o scoala postliceala din Brasov, a fost retinut pentru luare de mita, sub acuzatia ca primea bani de la cursanti pentru a le acorda note de trecere la examene. In cauza au fost efectuate mai multe perchezitii domiciliare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.

Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Brasov au efectuat perchezitii la sediile si punctele de lucru ale unei scoli postliceale, ale unei fundatii, dar si la domiciliul unei persoane fizice, fost cadru didactic la scoala postliceala. In cauza, un barbat de 30 de ani a fost acuzat ca a pretins si primit, fara drept, in mod repetat, intre 2021 si 2023, sume de bani de la cursantii institutiei de invatamant private, cu scopul de a le acorda acestora note de trecere la examene. De la adresele vizate de perchezitii au fost ridicate inscrisuri si sisteme informatice.

13 persoane au fost citate si audiate ca martori in acest dosar, iar profesorul suspectat de luare de mita a fost retinut.

Dupa audieri, cadrul didactic a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesor Profesori

Articole recomandate

Citeste si despre