Profesoara din Maramures, inregistrata in timp ce o injura pe Ligia Deca de fata cu elevii: „Este o imbecila, o analfabeta”

/ / Modificat: 2023-07-06
Profesoara din Maramures, inregistrata in timp ce o injura pe Ligia Deca de fata cu elevii: „Este o imbecila, o analfabeta”

O profesoara de la un liceu din Maramures a fost inregistrata in timp ce o injura pe ministra Educatiei, Ligia Deca, chiar in timpul orei, de fata cu elevii.

Profesoara Francesa Pok, care preda limba romana la Colegiul National Regele Ferdinand din Sighetu Marmatiei, a fost inregistrata in timp ce spunea in fata elevilor ei ca Ligia Deca este „o imbecila” si „o analfabeta”.

„Potrivit imbecilei de ministra pe care o avem... este o imbecila, este o analfabeta ministra pe care o avem. Sper sa scapam de ea. Avem o ministra care in viata ei n-a predat o ora. Nici macar n-a intrat intr-o sala de clasa si este ministrul Educatiei... Va putem incheia (n.r.: media) cu doua note, potrivit ei”, le-a spus profesoara elevilor ei, dupa greva din invatamant, conform inregistrarii.

Potrivit Ziarului de Maramures, parintii au facut plangere la politie, insa seful Inspectoratului Scolar Judetean Maramures sustine ca sesizarile legate de felul in care profesoara Francesca Pok le vorbeste elevilor sai curg de mai bine de 5ani si ca, de-a lungul timpului, a tot cerut sa se ia masuri. Parintii sustin ca acelasi limbaj este folosit de profesoara chiar si cu elevii.

„Multi copii sunt in depresie, se simt vinovati fata de parinti si ascund notele si mai ales jignirile la care sunt supusi. Suna parintii copiilor pe care-i ameninta cu corigenta, repetenta, pentru a-i convinge ca acei elevi nu au ce cauta la acest liceu.

Jigneste, batjocoreste elevi in fata intregii clase, dupa care se amuza”, scrie intr-o sesizare adresata comisarului-sef de politie Gheorghe Bora, din cadrul Municipiului Sighetu Marmatiei, potrivit playtech.ro.

Contactata telefonic pentru un punct de vedere, profesoara a spus ca nu are nimic de declarat si ca se desfasoara o ancheta in urma incidentului.

  • Surse: 

- digi24.ro/stiri/actualitate/o-profesoara-din-maramures-a-fost-inregistrata-in-timp-ce-o-injura-pe-ligia-deca-de-fata-cu-elevii-este-o-imbecila-o-analfabeta-2413857
- playtech.ro/2023/inregistrare-socanta-cu-o-profesoara-care-injura-ministrul-educatiei-ligia-deca-o-imbecila-si-o-analfabeta/
- ziaruldemaramures.ro/invatamant/audio-sighetfrancisca-pok-profa-de-romana-catre-elevi-potrivit-imbecilei-de-ministra-este-o-analfabeta/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesori Profesori copii

Articole recomandate

Citeste si despre