Apelul disperat al unei profesoare care simte ca nu mai face fata elevilor teribilisti: „Dupa 20 de ani, am clacat in clasa! Mi-a ajuns cutitul la os”

/ / Modificat: 2023-10-15
Apelul disperat al unei profesoare care simte ca nu mai face fata elevilor teribilisti: „Dupa 20 de ani, am clacat in clasa! Mi-a ajuns cutitul la os”

O profesoara, cu peste 20 de ani de experienta in invatamant, a tras un semnal de alarma asupra directiei gresite in care se indreapta sistemul de invatamant din Romania, din cauza unei generatii care nu mai are valori si a uitat complet ce inseamna respectul.

Femeia, care este cadru didactic la clasa a VII-a, intr-o scoala de cartier, spune ca nu mai poate face fata umilintei si tupeului unor elevi teribilisti. Aceasta povesteste ca unul dintre copii si-a deschis telefonul si a inceput sa filmeze la ora. Cand i-a cerut elevului respectiv sa incheie filmarea si sa ii dea telefonul, pentru a-l pune pe catedra, acesta a inceput sa tipe la profesoara, spunandu-i ca nu are voie sa se atinga de lucrurile sale personale.

„Azi, dupa 20 de ani, am clacat in clasa! Mi-a ajuns cutitul la os!”

„Azi, dupa 20 de ani de cariera, am clacat in clasa. Am preferat sa ies din clasa, ca sa nu plesnesc pe cineva. Azi mi-a ajuns cutitul la os. Elevii au ajuns la un grad de nesimtire si tupeu maxim. Un elev si-a deschis telefonul si a inceput sa filmeze in ora, parerea mea e ca facea live pe TikTok. I-am cerut sa inchida si sa-mi dea telefonul. Intentia mea era sa-l pun pe catedra pentru a putea sa-mi continui ora.

Elevul in cauza si colegii au sarit cu gura ca nu am voie sa le iau lucrurile personale, o fata aproape ca tipa ca de ce ating elevul ca nu am voie sa pun mana pe el, in conditiile in care nu am atins copilul nici macar cu un deget. M-am intors spre domnisoara respectiva si am atentionat-o cu calm sa-si coboare tonul vocii si sa fie mai atenta ce afirmatii face si sa nu distorsioneze lucrurile pentru ca lucrurile neadevarate, indiferent de natura lor, pot afecta un om.

Stiti ce mi-a raspuns? „Stiti ca pe mine ma vor crede, pe mine si pe colegii mei, pentru ca toti vom spune ca l-ati atins.” Nu te puteai intelege cu ei, pareau „posedati”.

„Nu am fost om toata ziua”

E o clasa cu probleme, dar niciodata nu au facut asa. Am iesit din clasa ca sa nu imi pocneasca ceva la cap, ma mir ca nu am facut vreun AVC pana acum. Bine ca era spre sfarsitul orei. Nu am fost om toata ziua. Vorbim de clasa a VII-a, scoala de cartier”, spune profesoara.

Femeia a tras un semnal de alarma cu privire la deficientele sistemului educational din Romaniala, la lipsa de sprijin a autoritatilor si la directia in care ne indreptam ca societate din cauza unei generatii care pare sa fi pierdut legatura cu valorile si cu comportamentul adecvat in unitatile de invatamant.

„Daca vom continua sa toleram asemenea derapaje si sa acceptam la nesfarsit toate tampeniile debitate de diverse ONG-uri ca noi nu stim sa educam, ca scoala e despre jocuri si fericire, ca trebuie sa educam cu blandete, ne ducem naibii cu totii.

Am facut o facultate, am invatat atat de mult ca sa ma duc la un loc de munca unde un copil de 13-14 ani isi bate joc de mine si eu nu pot sa ii fac nimic? Asta e balamuc, nu scoala! Intru in scoala zambind, relaxat si plec cu capul bubuind si cu teama ca imi pocneste inima?

Chiar nu se mai poate! Vreau sa ma duc la scoala sa-mi fac orele in liniste, sa am liniste la ore si imi dau si sufletul pentru ei. Sustinere? Nu ai de la nimeni. Esti lasat singur in cusca cu lei. Pe usa scrie SCOALA. Ar trebui sa scrie BALAMUC pentru ca asta nu e o scoala din Uniunea Europeana,”  a transmis profesoara, prin intermediul paginii de Facebook Colegiul Cadrelor Didactice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eleva profesoara Profesori

Articole recomandate

Citeste si despre