Premierul Romaniei: Cadrele didactice sa tina orele online ca sa nu fie necesara amanarea anului scolar

/ / Modificat: 2020-04-06
Premierul Romaniei: Cadrele didactice sa tina orele online ca sa nu fie necesara amanarea anului scolar

Una dintre masurile luate de autoritati pentrtu limitarea raspandirii coronavirusului a fost inchiderea scolilor. Si pe data de 11 martie toate cursurile au fost suspendate.

In aceste conditii, unii profesori s-au reorientat si tin cursuri online pentru ca elevii sa nu piarda contactul cu scoala. Este si mesajul premierului Romaniei, care sfatuieste cadrele didactice sa se implice mai mult si sa fie mai dedicati in aceasta perioada, ca sa nu fie nevoie sa se amane anul. Asta in contextul in care s-a vorbit despre trimiterea cadrelor didactice in somaj tehnic.

"Nu a existat nicio discutie pe aceasta tema. Cadrele didactice trebuie sa tina orele pe platforme online, prin media, prin toate mijloacele prin care pot sa organizeze orele si sa isi faca treaba, sa ii invete pe copii, astfel incat sa nu fie necesara amanarea anului. (...)

Incercam sa ne organizam astfel incat sa imbunatatim aceasta activitate de predare online, sa crestem interesul pentru online. Si profesorii trebuie sa fie un pic mai implicati si mai dedicati, sa se adapteze acestei forme noi de transmitere a cunostintelor, care inseamna predarea online, trebuie sa fie mai implicati in aceasta chestiune," a declarat premierul pentru Romania Tv.

Ministrul Educatiei: Anul scolar nu va fi inghetat

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a precizat ca nu ia considerare inghetarea anului scolar, chiar daca cursurtile nu se vor relua mai devreme de 15 mai.

"Nu e cazul sa revenim la cursuri pana cand nu vor fi in siguranta elevii, studentii si profesorii. In aceasta perioada trebuie sa ne preocupe in mod special sanatatea tuturor. Nicaieri in Europa nu s-a luat masura inghetarii anului scolar. Este exclusa o asemenea masura in Romania. Daca ne uitam bine, trei sferturi din anul scolar a fost deja parcurs," a spus Monica Anisie.

Sursa: Romania TV

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Premier romania Cadre didactice An scolar

Articole recomandate

Citeste si despre