Premiera la inscrierea in clasa pregatitoare

/ / Modificat: 2020-03-03
Premiera la inscrierea in clasa pregatitoare

Inspectoratul Scolar Bucuresti a decis, in premiera, ca in fiecare clasa pregatitoare sa fie maximum un elev cu CES (cerinte educationale speciale).

Hotararea se aplica de anul acesta si este prevazuta in procedura de constituire a formatiunilor de elevi in clasa pregatitoare.

Profesorii nu sunt formati sa lucreze cu elevii cu cerinÈ›e educationale speciale 

Decizia vine in acelasi an in care ISMB a impus repartizarea in ordine alfabetica a copiilor la clase, pentru a renunta la "listele la invatator," dar si in contextul in care profesorii nu sunt formati sa lucreze cu elevii cu cerințe educationale speciale (CES), desi legislatia prevede includerea lor in scolile de masa, pentru o mai buna dezvoltare a copiilor, informeaza edupedu.ro.

Inscrierile in clasa pregatitoare incep pe 4 martie si dureaza pana pe 23 martie, cand se incheie prima etapa. Procedura de repartizare a copiilor in clase va fi aleatorie (in ordinea alfabetica a numelor copiilor sau prin tragere la sorti) si este stabilita de inspectorate.

Listele cu copiii inscrisi in clasa pregatitoare, in prima etapa, vor fi afisate la scoli pe 1 aprilie 2020.

Formarea claselor propriu-zise de elevi se face dupa ce se termina toate etapele de inscriere in clasa pregatitoare, in perioada 1 septembrie-4 septembrie 2020.

Inscrierea in clasa pregatitoare, care face parte din invatamantul obligatoriu, este obligatorie pentru copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data 31 august 2020 inclusiv. 

Sursa: edupedu.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Clasa pregatitoare Inscriere

Articole recomandate

Citeste si despre