Povestea impresionanta a unei adolescente nascute in inchisoare, dar care a fost admisa la Facultatea de Drept de la Harvard

/ / Modificat: 2023-06-04
Povestea impresionanta a unei adolescente nascute in inchisoare, dar care a fost admisa la Facultatea de Drept de la Harvard

Aurora Sky Castner este o adolescenta din Texas care s-a nascut in inchisoarea din comitatul Galveston in urma cu 18 ani si, desi venirea ei pe lume nu a fost de bun augur pentru viitorul ei, inteligenta acesteia si munca ei asidua i-au adus o bursa completa pentru a urma cursurile Facultatii de Drept de la Harvard incepand din toamna.

Dupa ce a absolvit Liceul Conroe cu cea mai mare nota, a trimis o cerere de inscriere la Harvard care incepea cu fraza "M-am nascut in inchisoare", relateaza The Courier.

"M-am nascut in inchisoare"

Mama adolescentei era in inchisoare cand a nascut si de atunci nu a mai avut niciun rol in viata ei. Sky a crescut doar cu tatal ei si cu sprijinul mentorului ei, Mona Hamby, care a fost alaturi de ea pe tot parcursul copilariei. Abilitatile sale inalte au facut ca ea sa aiba performante stralucite de-a lungul vietii sale academice.

"Era ceva satisfacator sa iei numai note de 10 si sa reusesti asta. Notele insemnau foarte mult pentru mine", spune Sky.

Cand era in scoala primara, profesorii i-au vazut potentialul si au decis sa ceara indrumare de la un program de mentorat, care pune in legatura voluntarii cu elevii. Asa a intrat in contact cu Mona, mentorul ei, care a stiut imediat ca este o fata speciala:

"Mi s-a dat un articol despre ea. Eroina ei era Rosa Parks, mancarea ei preferata erau tacos Dairy Queen si ii placea sa citeasca. M-am gandit ca parea un copil inteligent. Am si astazi acel ziar.

La aflarea povestii teribile a mamei, femeia a simtit ca fata avea nevoie de indrumare, nu doar pentru activitatile scolare, ci si pentru chestiuni mai personale. Asa ca a ajutat-o cu alte lucruri, cum ar fi alegerea ochelarilor, a dus-o la coafor si a fost, de asemenea, cea care a dus-o intr-un tur al campusului Harvard. Aceasta experienta a ajutat-o sa decida ca vrea sa urmeze cursurile prestigioasei scolii.

Pe langa mentorul ei, Sky s-a bazat si pe James Wallace, profesor la Universitatea din Boston, care a ajutat-o sa pregateasca dosarul de inscriere la Harvard. "El m-a ajutat sa imi spun povestea in cel mai bun mod posibil", a declarat ea pentru mass-media.

O eleva stralucita, cu multiple abilitati

De asemenea, adolescenta a castigat un concurs de discursuri despre droguri organizat de Conroe Noon Lions Club si a primit o bursa de 2.000 de dolari. "Se remarca prin prestanta si abilitatile ei de prezentare", spun profesorii.

In plus, Sky a facut parte si din Academia pentru profesii din domeniul sanatatii si al stiintelor de la Liceul Conroe, despre care spune ca a ajutat-o sa aiba rezultate bune la invatatura.

Cu siguranta va continua sa isi dezvolte acel mare potential care a determinat-o sa studieze la Harvard, una dintre cele mai prestigioase universitati din lume.

FOTO: facebook.com/ASHPCISD

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poveste de viata Admitere facultate

Articole recomandate

Citeste si despre