Povestea impresionanta a baiatului care a luat Bacul cu 10. Strangea bani zilnic pentru a merge la liceu

/ / Modificat: 2022-07-02
Povestea impresionanta a baiatului care a luat Bacul cu 10. Strangea bani zilnic pentru a merge la liceu

Un elev din Constanta a luat Bacalaureatul cu media 10. Insa nu i-a fost deloc usoar sa mearga la liceu. Pentru a putea ajunge al scoala, tanarul a fost nevoit sa stranga zilnic bani pentru a lua taxiul care sa-l duca la scoala.

Nu este insa singurul in aceasta situatie. Impreuna cu alti colegi, care locuiesc tot in localitatea Ciobanu, au strans ban cu ban pentru a merge la ore. Asta deoarece statul nu le-a oferit niciun mijoloc de transport gratuit. Toti cei patru elevi faceau zilnic naveta din localitatea Ciobanu pana la Harsova, localitatea in care se afla liceul “Ioan Cotovu” la care au invatat.

Cei patru elevi nu puteau ajunge la liceu cu autobuzul, deoarece primul autobuz pe care il putea lua era la o ora dupa ora la care trebuia sa fie deja la scoala. Prin urmare nu i-a ramas nicio alta optiune.

"Problema transportului se resimte, afecteaza toti copiii majoritatea sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar.Toti copiii din Ciobanu isi asigura singuri transportul", a declarat Ionut Mihai pentru antena3.ro. 

Ionut a obtinut nota maxima la Bacalaureat. In plus este olimpic la biologie, materie de care acesta este pasionat. A participat la aproape toate olimpiadele nationale de biologie, in toti cei patru ani de licei si a obtinut, de fiecare data, rezultate exceptionale. Acum Ionut urmeaza sa studieze la Facultatea de Medicina "Carol Davila" din Bucuresti si isi doreste sa devina medic neurolog sau neurochirurg.

"Daca vrei performanta este important sa pui lucrurile in balanta. Scoala dimineata, apoi mergeam acasa ma pregateam pentru BAC, apoi pentru olimpiada de biologie", a mai spus Ionut pentru sursa citata. 

FOTO: cugetliber.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poveste de viata

Articole recomandate

Citeste si despre