Povestea emotionanta a lui Mihai, baiatul de 11 ani care a citit 1000 de carti

/ / Modificat: 2023-12-28
Povestea emotionanta a lui Mihai, baiatul de 11 ani care a citit 1000 de carti

In timp ce unii parinti se chinuie din rasputeri si, uneori, fara succes, sa le insufle copiilor lor pasiunea pentru lectura, pentru Mihai Boinoiu, in varsta de 11 ani, cititul este o adevarata pasiune. Pana acum a „devorat” deja 1000 de carti, ba chiar si-a pus semnatura si pe propriul roman.

Mihai Bonoiu este din Bucuresti, iar pana la varsta de 11 ani a citit nu mai putin de 1000 de carti. Baiatul citeste cate o carte la fiecare trei zile si doresste sa insufle si altor copii dragostea pentru caeti si lectura. El are propriul canal de YouTube prin intermediul caruia recomanda carti copiilor de varsta lui si nu numai. Si-a facut o misiune din a muta atentia copiilor de pe telefoane mobile, jocuri si tablete in universul povestilor. Si nu doar atat! Mihai a scris si o carte cand avea doar 8 ani, „Un baietel pe dos”.

Mihai-Bonoiu-a-citit-1000-de-carti-pana-la-11-ani.

Baiatul a inceput sa citeasca de la varsta de 4 ani. A inceput cu carti scurte, usor de parcurs si de inteles, iar acum nu trece o zi fara sa citeasca si sa impartaseasca si cu alti copii povesti istorice, carti de fictiune, pareri despre eroi si despre faptele lor.

„Eu am inceput sa citesc de la aproape 4 ani, primele carti micute, scurtute, de maximum 15 pagini. Pentru mine, sa citesc inseamna un fel de dar, ca am primit mult timp liber si pot sa citesc. In jur de o carte pe saptamana, un roman aproape. Recordul a fost de 1.000 de pagini, ca eram toata ziua acasa si n-aveam ce sa fac”, a marturisit Mihai.

Baiatul de 11 ani a mostenit pasiunea pentru citit de la mama lui, pe care a pierdut-o pe cand avea doar 8 ani.

„- Cine te-a invatat sa citesti?

- M-a invatat mami, pentru ca stia si ea de la o varsta foarte mica sa citeasca destul de bine.

- Dintr-o saptamana, cate zile trec fara ca tu sa deschizi o carte?

- Zero”, a marturisit Mihai intr-un reportaj „Asta-i Romania”.

Baiatul nu avea nici 8 ani atunci cand si-a rugat parintii sa-i creeze contul de YouTube „Ce citeste Mihai” si tot atunci a conceput cartea pe care avea sa-si puna semnatura „Un baietel pe dos”.

„Totul a plecat de la faptul ca fiecarui copil ii plac povestile, ne aducem aminte de povestile pe care ni le spuneau parintii sau bunicii. Cred ca de aici ar trebui sa plecam. O poveste spusa de un adult unui copil si in jurul acestui lucru trebuie sa construim. Mihai a avut norocul sa aiba in jurul lui niste adulti care au construit pe aceasta idee de povestitor pana la posibilitatea lui de a-si extrage povestile pe care si le-a luat din lumea din jur”, declara tatal lui Mihai, Ionut Bonoiu.

„Cartile sunt igiena mintii, ceea ce inseamna ca mintea, daca nu citeste, se obisnuieste sa nu fie activa prea mult timp. Cartile, in general, cred ca iti folosesc creierul mai mult decat o problema la matematica”, a explicat Mihai.

  • Surse: stirilekanald.ro
  • Foto: captura YouTube

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poveste de viata Baiat

Articole recomandate

Citeste si despre