Povestea celei tinere tesatoare din Romania: "Eu n-am nici telefon sau asa ceva"

/ / Modificat: 2021-12-02
Povestea celei tinere tesatoare din Romania:

Ea este Eva si este cea mai mica tesatoare din Romania. La varsta la care alti copii se joaca doar pe telefon sau tablete, Eva se perfectioneaza in arta tesutului si nu are acasa niciun gadget. Din manutele ei mici ies adevarate bijuterii, iar profesoara care o indruma spune ca fetita este foarte talentata.

Eva a pastrat traditia familiei si ii place foarte mult ceea ceface. Este pasiunea ei si o face cu cel mai mare drag. Prefera sa teasa decat sa se uite la televizor sau pe tableta la desene. 

Cand termina scoala, fuge la atelierul de tesut, care i-a devenit a doua casa. La Clubul de Etnologie si Folclor din Avrig a gasit o lume in care se potriveste perfect.

„Mai bine stau aici decat sa ma uit pe televizor si pe tableta. Eu n-am nici telefon sau asa ceva. Ma mai joc cu sora mea si mai impletesc bratari. I-am impletit si bunicii mele una si mamei mele", spune micuta.

In familia Evei, cusutul este traditie de generatii intregi, iar de razboiul de tesut s-au indragostit nu doar mama, ci si bunica ei. De altfel, Eva a prins drag de arta populara din povestile bunicii.

Rodica Ispas, profesoara Evei: „Chiar este un copil talentat”

Cea care o indruma si ii o ajuta sa isi perfectioneze talentul este profesoara de etnologie si folclor Rodica Ispas de la Clubul Copiilor din Avrig.

„De cand a pus mana pe suveica am stiut ca fetita asta va face treaba buna. Chiar este un copil talentat. Eu spun ca are in gena. Tare mult ma bucur pentru ea. Aici la Avrig chiar incercam sa patram traditia si se pare ca avem si urmasi", profesoara etnologie si folclor Clubul Copiilor Avrig.

Foto: captura video

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre