Placerea copiilor de a manca ciocolata si beneficiile ei

/ / Modificat: 2018-11-16
Placerea copiilor de a manca ciocolata si beneficiile ei

Nu exista niciun copil caruia sa nu-i placa ciocolata. Cu lapte sau alba. Cu sau fara alune. Cu sau fara stafide. Ciocolata se inscrie, de obicei, printre alimentele tale preferate.

Ciocolata nu lipseste de la ziua de nastere a niciunui copil, fie ca este vorba de tort, sau "cadouri" comestibile. Ciocolata este protagonista si de Craciun, si de Paste (oua de Paste) si vara (inghetata). 

Motivul? Are o putere si o fascinatie speciala. Cel mai bun lucru este ca ciocolata, in doze mici, este foarte benefica pentru copii (si pentru persoanele in varsta). Printre calitatile sale multiple se număra faptul ca este foarte buna pentru creier. Fantastic!

Copiii se pot bucura de ciocolata

Pacat ca nu ne amintim cum a fost cand am mancat prima data ciocolata. Cu siguranta a fost o experienta fascinanta. Dar iti poti face o idee vazand acest micut. A fost inregistrat de parinti si arata bucuria atunci cand a mancat prima data ciocolata. La inceput, cu prudenta, dar odata ce a gustat, nu se mai putea opri.

Micul chip al fericirii acestui copil spune totul. Și cea mai buna parte este ca ciocolata te ajuta. Poate fi consumata de copil, daca nu are probleme cu greutatea, diabet sau alergii la oricare dintre ingredientele sale. Aceasta va furniza calciu, fosfati, proteine si minerale. Mai ales daca este ciocolata pura.

Beneficiile ciocolatei

Stimulativ. Pastreaza copiii activi si energici.

Este buna impotriva stresului si este foarte utila pentru copiii cu depresie sau anxietate.

Previne bolile cardiace datorita proprietatilor sale antioxidante. Componentele sale flavonoide contribuie la combaterea imbatranirii celulelor. Este, de asemenea, buna impotriva Alzheimer si sunt studiatre si efectele sale in lupta impotriva cancerului.

Este benefica pentru creier. Printre cele mai recente cercetari, subliniaza beneficiile ei in accidentele vasculare.

Creste "colesterolul bun".Poate exista ceva mai bun? Un aliment cu o aroma extraordinara si care este, de asemenea, bun pentru sanatate. Doza recomandata: una sau doua patratele pe zi (si mai buna este  ciocolata neagra).

Acest copil stie foarte clar: ciocolata este buna. Și, deși nu mai poate vorbi, ar putea descrie ceea ce simte in doar doua cuvinte: o placere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre