Pericol in magazine inainte de Mos Nicolae

/ / Modificat: 2022-12-02
Pericol in magazine inainte de Mos Nicolae

A inceput luna cadourilor si toata lumea se buluceste prin magazine in cautarea darurilor perfecte pentru copii. Indiferent ce le-ar aduce Mos Nicolae, tot jucariile vor fi cadourile lor preferate, asa ca parintii se inghesuie pe la rafturi pentru a-i da o mana e ajutor batranului care lasa daruri in ghetutele copiilor cuminti, in noaptea de 5 spre 6 decembrie.

Paul Anghel, directorul general al ANPC, a tinut, insa, sa lanseze un avertisment cu cateva zile inainte de Mos Nicolae. Acesta a recomandat evitarea magazinelor in care nu ti se elibereaza bon fiscal, in care nu exista o politica de returnare sau de anulare a tranzactiilor si nici nu se ofera certificate ori asigurari privind calitatea si siguranta produselor.

„Jucariile trebuie sa fie insotite de avertismente generale privind grupa de varsta recomandata, care ajuta la alegerea jucariei; trebuie sa ai in vedere faptul ca jucariile care nu sunt destinate unor grupe de varsta specifice pot sa raneasca”, a punctat Paul Anghel, pe o retea de socalizare.

La ce detalii de pe eticheta produselor trebuie sa te uiti cu atentie

In cazul jucariilor, directorul ANPC atrage atentia ca acestea trebuie sa aiba pe eticheta urmatoarele detalii:

• coordonatele producatorului

• coordonatele importatorului

• numrul unic de identificare a jucariei si marcajul de conformitate CE (un indicator de siguranta).

Jucariile trebuie sa fie insotite de instructiuni de utilizare, eventuale averitsmente specifice, indicatii de precautie, iar toate aceste inforamtii trebuie sa fie oferite si in limba romana.

Ce dulciuri trebuie evitate in aceasta perioada

Mos Nicolae vine incarcat si cu o multime de dulciuri, iar indemnul pentru parinti este sa le cumpere din magazine autorizate, nicidecum din locuri in care se vand „pe sub mana”, la preturi mai mici.

Cand cumperi dulciuri acorda atentie starii ambalajului, termenului de valabilitate si citeste datele de identificare si informare in limba romana. Ingredientele care trebuie sa fie specificate pe ambalajs sau eticheta trebuie sa fie exprimatei in procente.

„Ciocolata proaspata trebuie sa aiba o suprafata lucioasa, nestratificata si fara pete, sa fie onctuoasa, casanta la rupere (...) culoare si gust specific, iar drajeurile trebuie sa aiba suprafata neteda, uscata, lucioasa si nelipicioasa”.

FOTO: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri copii Mos Nicolae copii

Articole recomandate

Citeste si despre