Peretele unui internat din Harghita s-a prabusit. Trei copii, scosi pe brate de sub daramaturi, unul este in stare grava

/ / Modificat: 2023-12-18
Peretele unui internat din Harghita s-a prabusit. Trei copii, scosi pe brate de sub daramaturi, unul este in stare grava

Incident tragic in Harghita, unde peretele internatului Liceului Tamasi Aron, din Ordoheiul Secuiesc s-a prabusit luni peste patru copii. Trei dintre acestia au fost scosi de sub daramaturi de pompieri, unul fiind in stare grava. Acesta a fost resuscitat la fata locului. 

Suprafata afectata este de aproximativ de 200 de metri patrati, iar la locul interventiei s-au deplasat 2 masini de stingere, 1 descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanţă SMURD, 2 ambulanţe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Echipele de interventie actioneaza in continuare si cauta sub daramaturi. Până în acest moment au fost extrase trei victime, una conștientă, una semiconștientă și una în stare gravă, cu manevre de resuscitare în curs.Misiunea este în dinamică.

Liceul Tamași Aron din Odorheiul Secuiesc, locul tragicului incident, are o istorie bogată, fiind construit acum mai bine de 100 de ani. Autoritățile locale, în colaborare cu ISU Harghita, vor demara o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele prăbușirii peretelui și pentru a evalua dacă există eventuale deficiențe în ceea ce privește siguranța clădirii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accidente copii

Articole recomandate

Citeste si despre