Pentru parintii care cer eliminarea temelor: "Lasati servilismul la sedinte si vorbiti cu profesorii"

/ / Modificat: 2019-10-18
Pentru parintii care cer eliminarea temelor:

Presedintele Federatiei Parintilor le reaminteste celor care au lansat o petitie online impotriva temelor pentru acasa ca exista un ordin de ministru care reglementeaza volumul temelor pentru acasa, la maximum o ora pentru invatamantul primar. 

"Trebuie doar sa vorbiti cu invatatoarea sau dirigintele clasei. Lasati atitudinea de servilism din timpul sedintelor si aveti un dialog real cu profesorii," spune Iulian Cristache, potrivit edupedu.ro."

"Sunt Pentru teme pentru acasa. Singura condiÈ›ie este modul in care le dozezi in functie de varsta si-n functie de fiecare copil. Ei nu sunt roboti, fiecare are o alta capacitate de munca," a mai afirmat acesta. 

Primul studiu experimental implementat in Romania cu privire la impactul temelor pentru acasa a validat regula "10 minute pe nivel scolar." Dacian Dolean, cercetator la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a anuntat rezultatele cercetarii realizate pe 400 de elevi de clasa a II-a: majorarea volumului temei pentru casa in invatamantul primar poate avea un efect pozitiv.

Parintii au facut o petitie prin care cer eliminarea completa a temelor pentru acasa. S-au strans pana acum 1500 de semnaturi. 


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teme Teme pentru acasa

Articole recomandate

Citeste si despre