Parlamentarii vor case de marcat pentru familii, la care alimentele nesanatoase sa fie interzise

/ / Modificat: 2019-04-25
Parlamentarii vor case de marcat pentru familii, la care alimentele nesanatoase sa fie interzise

15 parlamentari au depus in parlament o propunere legislativa, prin care supermarketurile sa fie obligate sa aiba case de marcat "prioritara pentru familii", de la care nu vor putea sa fie cumparate dulciuri.

Acestia si-au motivat decizia prin faptul ca vor sa protejeze copiii de riscurile obezitatii.

"Este interzisa comercializarea produselor care nu corespund alimentatiei sanatoase si care nu sunt recomandate prescolarilor, scolarilor, copiiilor si adolescentilor", se arata in proiect, potrivit Libertatea. Formularea include o lista lunga de produse care vor fi interzise, dar dulciurile sun vizate in mod special.

Daca nu vad dulciurile, copiii nu cer

Initiatorii se bazeaza pe faptul ca, daca in acea zona a magazinului nu vor fi expuse dulciuri, copiii nu le vor cere parintilor.

"Propunerea legislativa este menita sa protejeze copiii impotriva dulciurilor si a celorlalte alimente care nu sunt indicate pentru dezvoltarea sanatoasa a micutilor, fiind asezate pe rafturile de pe langa casele de marcat, evitand astfel situatiile in care copiii vor sa li se cumpere astfel de produse", spun initiatorii.

Romania este pe locul doi la obezitate infantila in Europa. Procentul copiiilor cu diabet de tip II este in crestere, spun initiatorii.

Proiectul a fost depus in Senat si urmeaza sa fie discutat de Parlament.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Supermarket copii Alimente interzise copii

Articole recomandate

Citeste si despre