OFICIAL! Scolile din Romania se inchid de pe 11 martie pana pe 22 martie, din cauza coronavirusului

/ / Modificat: 2020-03-09
OFICIAL! Scolile din Romania se inchid de pe 11 martie pana pe 22 martie, din cauza coronavirusului

Este OFICIAL! Scolile din Romania se inchid de miercuri, 11 martie, pana pe pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei in functie de evolutia crizei Covid-19, a anuntat premierul Ludovic Orban.

Decizia de inchidere a scolilor, dar si alte masuri, au fost luate in sedinta Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

"Am luat decizia suspendarii cursurilor in scoli in perioada 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire. Este o masura cu caracter preventiv. Vrem sa vedem si evolutia bolii - numar de cazuri, iar grija noastra este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea aparea la scoala," a declarat Ludovic Orban, potrivit HotNews.

Premierul a explicat si de ce scolile se vor inchide de miercuri, 11 martie.

"Am lasat un timp de adaptare pentru ca parintii sa aiba  vreme sa gaseasca solutii pentru supravegherea copiilor. In acelasi timp,  am mai luat o masura de inlesnire a muncii de acasă atat in mediul privat cat si în cel de stat," a anuntat premierul.

Cand se vor recupera cursurile

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a precizat ca inca nu a fost luata o decizie privind modul in care vor fi recuperate cursurile si ca ministerul analizeaza si posibilitatea realizarii cursurilor online.

"Recuperarea cursurilor va fi decisa abia dupa ce vedem evolutia situatie. La minister s-a constituit un grup care a analizat si posibilitatea cursurilor si on-line," a precizat Monica Anisie.

Ministrul Educatiei a mai explicat ca masura suspendarii cursurilor de refera la toate unitatile de invatamant, fie ele de stat sau private.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli Cursuri Coronavirus Ludovic orban

Articole recomandate

Citeste si despre