OFICIAL. Cand incep inscrierile copiilor in clasa pregatitoare

/ / Modificat: 2020-05-15
OFICIAL. Cand incep inscrierile copiilor in clasa pregatitoare

Un ordin al ministrului Educatiei publicat in Monitorul Oficial informeaza ca inscrierea copiilor in clasa pregatitoare incepe pe data de 8 iulie si se va incheia pe 4 septembrie. 

Cum se pot inscrie copiii la clasa pregatitoare

Parintii ii pot incrie pe mici online, iar cererea va putea fi trimisa prin e-mail sau posta. Dar exista si o a doua varianta: parinții pot depune cererea la sediul unitatii de invatamant. In cazul in care cererile se depun direct la secretariatul scolii este necesara o programare prealabila, potrivit metodologiei de inscriere aprobata de Ministerul Educatiei.

25 mai - va fi postat modelul de cerere tip pentru evaluarea copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020, inclusiv cei care nu au fost evaluati pana la data instituirii starii de urgenta, relateaza Mediafax.

26 mai - 30 iunie - evaluarea dezvoltarii copiilor care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020.

3 iulie - transmiterea proceselor verbale cu numele copiilor si rezultatele evaluarii, respectiv recomandarea de inscrierea in clasa pregatitoare.

8 iulie - prima etapă de inscriere in invatamantul primar, atunci cand se vor procesa cererile tip.

20 iulie - afisarea listelor cu copiii inmatriculati si locurile ramase libere. Listele se vor putea gasi atat la sediile unitatilor de invatamant, cat si pe site-ul Inspectoratului Scolar.

A doua etapa de inscriere

A doua etapa de inscriere incepe pe 21 iulie cu afisarea locurilor libere.

1 - 4 septembrie - centralizarea si solutionarea cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate scolara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Clasa pregatitoare Inscriere

Articole recomandate

Citeste si despre