O mama risca inchisoarea pentru ca si-a salvat copiii dintr-un incendiu in locul portretelor familie Kim

/ / Modificat: 2020-01-09
O mama risca inchisoarea pentru ca si-a salvat copiii dintr-un incendiu in locul portretelor familie Kim

O mama din Coreea de Nord risca ani grei de inchisoare pentru ca si-a salvat copiii din incendiul care i-a cuprins casa, in locul portretelor cu liderii tarii.

Incendiul a izbucnit in casa impartita de doua familii. Adultii erau afara si cand au vazut fumul s-au grabit sa-si salveze copiii. In tot haosul creat, mai multe portrete ale liderilor tarii a fost uitate in casa si au fost distruse de flacari. Acum, femeia este investigata de Ministerul Securitatii de Stat din Coreea de Nord, scrie Daily NK.

Mama risca ani grei de inchisoare si munca silnica

In Coreea de Nord este obligatoriu ca in fiecare casa sa fie expuse portretele liderilor decedati - Kim Il-sung și Kim Jong-il - iar acest lucru este verificat periodic de inspectori. Potrivit legilor in vigoare, toate reprezentarile familiei Kim trebuie sa fie tratate cu acelasi respect ca persoana in sine, ceea ce inseamna ca neglijarea portretelor este o infractiune grava.

Daca este gasita vinovata, femeia risca foarte multi ani dupa gratii si munca silnica si pentru ca este cercetata, mama nu poate sa isi vada copiii care sunt in spital si nici nu le poate procura antibiotice pentru arsurile pe care le-au suferit.

"Mama va putea sa se ocupe de ingrijirea copiilor dupa ce autoritatile vor finaliza investigatia," precizeaza sursa citata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incendiu

Articole recomandate

Citeste si despre