O mama din Sebes, care nu stie sa scrie si sa citeasca, si-a omorat cu un medicament fiica de 11 luni!

/ / Modificat: 2023-09-22
O mama din Sebes, care nu stie sa scrie si sa citeasca, si-a omorat cu un medicament fiica de 11 luni!

O fetita de doar 11 luni a murit dupa ce mama ei i-a dat un medicament prea puternic, care nu a fost prescris de medic. Femeia, care nu stie sa scrie si sa citeasca, a spus ca i-a dat medicamentul copilului ei la recomandarea unei alte persoane. Mama copilei a fost condamnata la doi ani de inchisoare cu suspendare, iar sentinta a fost pronuntata de Judecatoria Sebes, pe 20 septembrie 2023.

„La o ora neprecizata, inculpata a procedat la administrarea de NUROFEN sirop minorei, in cantitate aproximata de aceasta la „un sfert din siringa” – dispozitiv special asemanator unei siringi, fara ac, care insoteste flacoanele de NUROFEN sirop pentru copii – cu scopul de a ii scadea febra.

In jurul orei 20:00 din aceeasi zi, observand ca nu a scazut febra minorei, inculpata, fara a cere opinia unui medic sau a unui alt cadru medical, din proprie initiativa, a procedat la administrarea unui supozitor intra-rectal cu TRAMADOL 100 mg victimei”, conform autoritatilor.

Mama fetitei decedate spune ca a primit medicamentul (Tramadolul) de la o femeie, pe strada, cu cateva zile inainte de a-l administra micutei. A doua zi de la administrare, femeia si sotul ei au observat ca fiica lor nu se mai trezeste si au sunat la 112. La fata locului, medicii au incercat resuscitarea copilei, insa, nu au mai putut face nimic si au declarat decesul.

La fata locului s-au deplasat echipaje ale Politiei pentru a descoperi in ce circumstante s-a produs evenimentul tragic. Dupa examinarea cadavrului micutei, nu s-au constata urme vizibile de violenta, insa au fost prelevate 3 supozitoare in folie de aluminiu, desigilata. S-a efectuat, de asemenea, o expertiza medico-legala pentru autopsia victimei, de unde a reiesit ca moartea copilei a fost violenta si a fost datorata intoxicatiei acute cu Tramadol.

Mama micutei spune ca nu ar fi vrut niciun moment sa se ajunga la moartea fiicei sale. Conform declaratiilor acesteia, femeia nu stia sa scrie si sa citeasca, astfel incat sa poata citi prospectul medicamentului, care spune ca nu trebuie administrat copiilor sub 14 ani. Ea spune ca regreta fapta comisa si ca nu a mers la spital cu cea mica.

Hotararea Judecatoriei Sebes, din 20 septembrie 2023, poate fi contestata cu apel.

  • Surse: ziare.com, stirilekanald.ro
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre