O fetita, electrocutata dupa ce a atins un gard intr-un parc din Sectorul 6: "Se uita prin mine, avea gura inclestata"

/ / Modificat: 2023-08-08
O fetita, electrocutata dupa ce a atins un gard intr-un parc din Sectorul 6:

O fetita s-a electrocutat intr-un parc din sectorul 6 al Capitalei dupa ce a atins un gard metalic. Micuta a fost doborata la pamant, in stare de inconstienta si a fost transportata de urgenta la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti 

"Fetita s-a urcat pe acest gard, a pus mana pe stalpul de iluminat, dupa care a fost trantita la pamant. Echipele de prim-ajutor au transport-o la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala", potrivit corespondentului Antena 3 CNN, Sebastian Boldea.

Mama fetitei a fost si ea electrocutata in acelasi timp

Mama fetitei in varsta de 11 ani a povestit ingrozita despre cum s-a intamplat tragedia. Ea a marturisit ca si ea a fost curentata in acelasi timp cu fetita. 

"A trecut curentul prin ea. De acolo de pe gard a cazut in picioare. In momentul in care a curentat-o, probabil s-a speriat si s-a aruncat in picioare si din picioare a cazut jos, lesinata, inconstienta. Am dat telefonul oamenilor din jur, ca in starea in care era, am zis: Sunati la Salvare ca nu am ce sa ii fac! Era inconstienta, se uita prin mine, avea gura inclestata", a spus mama fetitei.

"S-a urcat pe gard si a pus mana pe acel stalp, dar (stalpul) a curentat si mai jos, la nivelul meu, adica la 50 de centimetri (mai jos), ca m-am atins si eu de el putin si m-a ciupit", a povestit femeia. "Multumim lui Dumnezeu ca fetita este bine, este in afara oricarui pericol. O singura analiza este modificata, ca a trecut curentul prin ea", a precizat mama fetei.

Imediat dupa incident, curentul a fost intrerupt in zona, iar politistii au inchis parcul. Oamenii legii efectueaza cercetari pentru vatamare corporala din culpa. Un incident similar a mai avut loc in acelasi parc in urma cu trei ani. 

"La data de 07.08.2023, in jurul orei 20.55, politistii Sectiei 20 Politie au fost sesizati, prin apel la 112, cu privire la faptul ca in parculetul de joaca pentru copii, situat pe strada Tabla Butii, Sector 6, o fetita care se juca s-a electrocutat. La fata locului s-au deplasat de urgenta politistii, care au constatat faptul ca minora se afla intr-o ambulanta, unde i se acordau ingrijiri medicale.

Martorii oculari au relatat ca minora s-a urcat pe un gardulet metalic care delimita parcul si, in momentul in care a atins un stalp de iluminat, a fost electrocutata. Minora a fost transportata in stare de constienta la spitalul Grigore Alexandrescu.

Parcul a fost evacuat de catre politisti. De asemenea, s-a solicitat prezenta unei echipe ENEL, pentru verificarea tuturor stalpilor de iluminat din parc. In cauza se efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa", au precizat autoritatile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accidente copii Electrocutarea la copii

Articole recomandate

Citeste si despre