O fetita de 12 ani a murit cu zile, dupa ce ambulana venita pentru fratele ei a refuzat sa o ia la spital

/ / Modificat: 2019-11-21
O fetita de 12 ani a murit cu zile, dupa ce ambulana venita pentru fratele ei a refuzat sa o ia la spital

O fetita de 12 ani din Valcea a murit intoxicata cu monoxid de carbon, dupa ce ambulanta care a fost chemata pentru fratele ei a refuzat sa o transporte si pe ea la spital.

Noaptea trecuta, mama si fratele ei au fost luati de ambulanta si transportati la spital cu aceleasi simptome. Fetita a fost lasata acasa, desi s-a plansa ca o doare capul si ameteste, scrie gazetavalceana.ro.

Managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Valcea, Dan Padureanu, a declarat ca miercuri seara echipajul a fost chemat exclusiv la fratele copilei, care se simtea rau. Parintii au spus echipajului medical ca acesta mancase o punga cu cipsuri si bause o sticla de suc.

"Nu a fost in niciun fel vorba de solicitare pentru fetita care mai era in casa si care a ramas cu tatal si celelalte persoane care mai erau acolo. Solicitarea a fost făcuta doar pentru acel copil. Mie, echipajul care a fost acolo, mi-a explicat ca singura persoana care avea nevoie de ajutor era baietelul. Copilul a varsat. S-a pus in discutie faptul ca mancase o punga intreaga de cipsuri si bause o sticla de suc," a declarat Dan Padureanu, pentru Mediafax.

Fetita, resuscitata fara succes

Joi dimineata, tatal a gait-o pe copila fara suflare. A sunat la asistenta din comuna, iar femeia a chemat Ambulanta.

Potrivit ISU Valcea, apelul a fost facut la ora 6.33, iar pana la sosirea echipajelor de salvare, asistenta din localitate a inceput manevrele de resuscitare, dar nu s-a mai putut face nimic.

Politia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre