O fetita a ratacit o noapte intreaga prin padure dupa ce s-a pierdut de parintii ei. Cum a reusit sa supravietuiasca

/ / Modificat: 2023-06-13
O fetita a ratacit o noapte intreaga prin padure dupa ce s-a pierdut de parintii ei. Cum a reusit sa supravietuiasca

O fetita in varsta de 10 ani a ratacit o noapte intreaga prin padure in muntii Cascade, din apropiere de Seattle, Washington. Shunghla Mashwani s-a pierdut de parinti sai in timpul unei excursii in valea Cle Elum.

A fost gasita abia a doua zi, dupa ce mai mult echipe de salvare s-au mobilizat. Micuta a dormit intre doi copaci pentru a se incalzi, temperatura de afara fiind de 3 grade Celsius. 

Shunghla, originara din Afganistan, a ajuns in SUA in urma cu doi ani, iar rezistenta ei i-a uimit pe salvatori. 

Extraordinar de descurcareata si rezistenta 

„Fetita remarcabil de puternica a suferit doar cateva zgarieturi minore”, au precizat autoritatile. 

 „A spus ca stia ca a fost un lucru bun sa urmeze raul. S-a dovedit a fi o fetita de 10 ani extraordinar de descurcareata si de rezistenta”, au mai adaugat autoritatile. Fetita a fost gasita luni si a fost dusa inapoi la parintii ei. 

„Era acolo. Aceasta fetita puternica se tarase printr-un kilometru si jumatate de tufisuri foarte dese pe pante abrupte”, a declarat un oficial, descriind cat de recunoscatoare au fost echipele de salvare ca au gasit-o nevatamata. 

Cautarile au inceput dupa ce proprietarul unei cabane a observat ca parintii fetitei o cautau cu disperare intr-o zona izolata, fara servicii de telefonie mobila. El s-a oferit imediat sa ii ajute si a chemta serviciile de urgenta. Peste 100 de persoane au plecat in cautare ei, majoritatea voluntari. Cautarea a durat toata noaptea si a implicat si doua elicoptere si o tehnologie avansata de cartografiere a solului. 

„Ma gandeam ca il voi gasi pe tatal meu si voi continua sa merg prin padure pentru a-l gasi pe tatal meu”, a declarat Shunghla, explicand cum a mers pe jos dupa ce s-a ratacit. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre